Yazıda bazı kısımlar yanlış, ayrıca bana göre de eksik olmuş..
Alıntı
basit ekrana yazdırmalar kullanacaksanız
printf komutunu kullanınız çünkü echo ile herhangi bir şeyi yazdırdıgımız zaman php degişkene bakıyor sayısal mı yoksa normal text mi olarak printf ile siz sayısal olup olmadıgını belirtirseniz buda performans artışı gösterecektir
printf kullanmayınız, aslında echo ile aynı işi yapıyor görünse de echo kadar başarılı değil, mesela printf ile şunu yapamazsınız;
$a = 1;
$b = 2;
printf $a,$b;
syntax hatası alırsınız, ama echo ile yaabilirsiniz, print ve printf ile birden fazla değişkeni ekrana basamazsınız, yani özel durumlar dışında her zaman echo kullanınız. Ayrıca echo ile bişey yazdırdığımız zaman yordamcı değişkene falan bakmaz tırnağa bakar, eğer php kodları için tek tırnak kullanırsanız aşağıdaki gibi herşey ayrıştırılmış olduğu için çift tırnaktan daha hızlı ekrana basar,
echo 'Bugün günlerden'.$gun.' dir';
çift tırnakta ise yordamcı text ile php kodlarını ayrıştırmaya çalışacağı için tek tırnaktan daha yavaş çalışır, örneğin;
echo "Bugün günlerden $gun dir";
gibi..
Alıntı
veritabanı ile işiniz bittigi zaman mysql_close(); fonksiyonunu kullanın
Bu konu hakkında yabancı sitelerde bir araştırma yaptım, hatta birçok profesyonel scripti inceledim, edindiğim bilgi şöyle;
Sorgunun sonun da mysql_close() fonksiyonunu kullandığınızda başka sayfada işlem yapan biri için farklı bir bağlantı daha açılıyor, kullanmazsanız başka sayfa da işlem yapacak olan kullanıcı açık bağlantı üzerinden işlem yapıyor, bu tıpkı şuna benziyor, diyelimki firefox kullanıyorsunuz, aynı anda iki pencere açıp işlemci ve ram da daha fazla yer kaplıyorsunuz, oysa bir pencere açıp sekmeler içinde gezinirseniz çok daha az kaynak harcıyorsunuz, dediğim gibi çoğu profesyonel scripti inceledim, örneğin en basitinden açın vbulletin dosyalarını bakın, hangi sorgudan sonra mysql_close kullanılmış...
Aslında arkadaşın yazdıklarında en önemli yer atlanmış, yukarıda anlatılanların çoğu php tabanlı iyileştirmeler, oysa en çok kaynak tüketen kısım ise sorgu kısımlarıdır, for ve arraya değinmiş ama en önemli kaynak tüketimi gereksiz sorgu yapılmasıdır, sorgular mümkünse tek sorguda yapılması lazımdır, örneğin kullanıcı adı için bir sorgu şifre yada e posta için diğer bir sorgu yapılmaması gerekir, sorgunun tümü bir kerede yapılmalıdır, kaynağın en çoğunu sorgu işlemleri tüketmektedir. Mysql hariç diğer kısımlar bana göre ikinci plandadır...