Efenim Merhabalar,
Yepyeni bir eklenti ile karşınızdayım. Resimli Bağlantı Kutuları gibi bu da kendi ihtiyacımdan doğmuş bir eklenti ve bir çok kişinin de ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Uzun süredir blog yazan insanların en büyük dertlerinden biri de bloglarında miladı dolmuş yazılardır. Mesela Alisko.Org 2. yaşını bitirdi ve 2 sene önce yazdığım bir haberin veya bir teknoloji yazısının şuan için bir değeri yok ve yanlış bir bilgi içeriyor olabilir. Daha önce yazdığım yazılara gelen “çalışmıyor bu“, “neden çalışmayan şeyler koyuyorsun” gibi yorumların önüne geçmek için böyle bir eklenti yaptım. Bir paragraf yazmışım ama eklentinin ne olduğunu yazmamışım daha
Nedir Bu Eklenti?
Bu eklenti sizin belirlediğiniz bir zaman öncesindeki yazılara bir uyarı koyuyor. Yani siz 14 gün belirlediyseniz geçerlilik süresini, 14 günden önceki yazılarınıza “Bu yazı blabla gün önce yayınlanmış olduğundan güncelliğini yitirmiş veya içeriğindeki bilgilerin geçerliliği kaybolmuş olabilir. Herhangi bir yanlış anlaşılmadan Alisko.Org sorumlu değildir.” gibi bir uyarı ekler ve böylece sitenize girenleri uyarabilirsiniz.
Eklenti Nasıl Kurulur
Eklentiyi yaparken temel amacım hiç bir kod eklemeden, bir şey yapmadan eklentiyi Wordpress bilmeyen birinin bile rahatça kullanabilmesini sağlamak oldu. Eklentiyi kurmak için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli.
- Eklentiyi Wordpress Eklenti dizininden
indirin. - Zip arşivini açın ve içinden çıkan old-post-notifier klasörünü wp-content/plugins/ klasörüne atalım.
- Daha sonra Yönetim Panelinizden Eklentiler kısmından Old Post Notifier ı aktif ediyoruz.
- Şuandan itibaren normal olarak yapmanız gereken bir şey yok, Default olarak 14 gün önceki yazılarınızdan itibaren uyarı yazılarınızda görünüyor olacak.
- Eğer uyarı bölümünün renklerini veya geçerlilik süresini değiştirmek isterseniz Ayarlar kısmından Old Post Notifier sayfasına girmelisiniz. Ayrıca buradan uyarının çıkmasını istemediğiniz Kategorileri de ayarlayabilirsiniz. Uyarının çıkmasını istemediğiniz kategorilerin ID lerini buraya virgül ile ayırarak yazmalısınız.
Kaynak
Alisko.Org