Özgün içerik hikaye.Sitenin backlinkleri ve seosu genel anlamda iyiyse kopya içerik üst sıralarda çıkar.Hatta içeriğin kopyalanan yerden bile üst sıralarda çıktığı oluyor.Bizzat şahit oluyorum.
Bu göreceli bi kavram uygulanan S€O'nun tabiki etkisi vardır. Fakat seo ile uraşan adam o sayfadaki makaleyi özgün yazmış olsaydı daha yukarıda çıkabilrdi... Ayrıca özgün içeriği kopyaladığınız site prsi düşük seyretk indexlenen bi site ise sizin sitenizin daha önce indexlenip özgün damgası yemesi mümkün böyle durumlara da şahit olabilme ihtimaliniz çok yüksek...
Google botları yazıları cümlesel olarak değerlendirir. Mesela bir cümleyi alın özne ve yüklem hariç içini değiştirin yine de özgün olmayacaktır. Cümle akış şeması değişmediği için yine değiştirilen bir cümle olduğu anlaşılacaktır.
Ayrıca sadece özgünlük değil, aynı zamanda işe yararlılık ve güncellikte önemlidir yazılarda. Yazıda sitede kalma oranı düşükse yazı önemsiz oalrak nitelendirilir ve alt sıralara geriler.
İlk cümlene kısmen katılıyorum arkadaşım noktalama işaretlerine dikkat eden botlar olduğunu var sayarsak düşündüğünde işin içinden çıkılamaz bir hal alıyor durum. Fakat ikince cümlene %1500 katılıyorum. İkinci cümle için yazıda dersek eğer bu durumun yazının uzunluğuylada alakası olduğunu düşünüyorum. Diğer bi husus sayfaların tercih edilişi bi nevi sitenizin alanı(sektör) diyebiliriz