Merhaba,
Bu makalede, sitenizi açtıktan sonra Google’a nasıl kolayca indexletebileceğinizi anlatacağım.
Ben bu yöntemle, 20′ye yakın sitemi en fazla 3 gün içerisinde indexlettim.
Aşağıdaki anlatımı,yeni kurduğunuz bir forum için yapacağım. WP vb. alt yapısını kullanan siteler için de geçerli bunlar,denendi tarafımdan.
1. Adım: Sitenizin teknik olarak alt yapısını tamamladıktan sonra, temanızı vs. seçip kurduktan sonra,siteyi Google’a
ekliyoruz. Ardından
ping atıyoruz. 2. Adım: Ping attıktan sonra o gün forumumuza 20-25 adet konu giriyoruz. Başlığı ve içeriğinin çok az özgün olması yeterli. 1-2 cümleyi yeniden yazabilirsiniz mesela.Bu aşamada pr2 veya daha üstü temiz bi’ backlink alın sitenize. Diğer sitelerinizden birinden de backlink verebilirsiniz.
3. Adım: 2. ve 3. günde yine böyle 20-25 konu giriyoruz. Daha sonra bir ping daha
atıyoruz. Ping attıktan 1-2 saat sonra siteyi Google Webmaster servisine
ekliyoruz ve
doğruluyoruz.
Birkaç saat içinde ilk indexinizi almış olacaksanız Google’da. 24 saat içinde sitenizin büyük bölümü indexlenmiş olacak.
Ve şimdi,
Bu anlattıklarıma bir kanıt göstermek istiyorum.
2009-07-15 tarihinde kayıt edilmiş bir domainim var. Ertesi gün(16.07'de) forum kurdum ve 1. adımdan itibaren uygulamaya başladım. İşte ilk index:
Hepsi bu kadar.
Not: Ben bu anlatımı, geçmişi temiz domainler ya da yeni kaydedilmiş domainler için yaptım. Google’dan herhangi bir sebeple ceza almış, ya da geçmişinde ***** vb. gibi amaçlarla kullanılmış domainler için pek geçerli olacağını sanmıyorum.
Kolay gelsin.
Kemal Gürler
Gur.Kem