Aslında linux çekirdeği kullanmaları bence çok daha iyi olmuş sebepleri şöyle.

1. Yepyeni bir işletim sistemi oluşturmak demek , kendi içnde program desteği oluşturmak demek , e bugün pardusun program deposunda 220.000 üzerinde program desteği bulunurken , Chrome OS bunu acaba kaç yılda yapacaktı ?
Siz Chrome 'yi yükleyince win'de yada Lin'de kullandığınız programları acaba kaç yıl sonra stabil olarak kullanabilecektiniz?

2. Bu adım Açık kaynak kod fikrinin gelişimine ayrı bir hız katacağından eminim , nitekim linux pythonu çok seviyor , e bilen biliyorki google 'da alt yapısını python programlamala diliyle oluşturuyor.

yani demem o ki google'nin elindeki mühendisler zaten büyük bir birikime sahipler , bence ellerndeki bu birikimle şu anda popüler olan ubuntu , mandriva vb. gibi linux sürümlerinden çok daha verimli bir sistem yapacaklar tabi zamanla gelişecek.

3. Artık bilindiği üzere ülkemizde devlet dairelerinde pardus eğitimi veriliyor yavaş yavaş , microsoft un lisans ücretlerinden kurtulmak ve ulusal işletim sistemimizi yaygınlaştırmak amacıyla , Chrome OS gelince dünyada bu durum değişir diye düşünüyorum , microsoft 'a büyük bir darbe vurulacak , sonuçta adı yetiyor google var arkasında.

daha bir çok iyi yönü vardır. Ama aklıma bunlar geldi

Kolay gelsin.