Arkadaşlar şimdi sizlere Datatelekom / Sunucu Türkiye / kaliteweb.com.tr isimli firma ile yapmış olduğum telefon görüşmesini ve sonrasında bazı firmalarla yapmış olduğum görüşmeleri anlatacağım.

2 gün önce kaliteweb.com.tr'yi arayarak fiyat almak istedim. Fiyat alırken çok sevdiğim ve samimi olduğum, şu an ismini vermek istemediğim, Gayrettepe TürkTelekom bilişim ağlarında çalışan arkadaşım diğer hatta bekliyordu. Telefona çıkan "Serdar" isimli kişiye 15 adet makina ve 15 Mbit hat kullanmak istediğimi, bu hattı sonuna kadar kullanıp, benden özellikle oversell yapamayacağını söylemem üzerine fiyat aldım. Kullanmış olduğum IP'leri kendilerine route etmek istediğimi ve doğal olarak devre numarasını istedim. Ardından kaç Mbit hat kullandıklarını, oyun sunucusu barındırdığımdan lag,loss olmaması için özellikle sormak istedim. Hemen bana 350 Mbit hatlarının olduğunu söyledi. diğer telefonda bulunan arkadaşıma devre numarasına bakmasını istedim. Arkadaşım kontrol ettiğinde 50 Mbit hatlarının olduğunu söyledi.
Firma yetkilisine, türk telekomda 50 Mbit hattınız görünüyor dediğimde hiç panik bile yapmayarak 300 Mbit'lik 2. bir hattı Global'den aldıklarını söyledi. Bu işi yapan ve bilen birisi olarak, iki farklı lokasyondaki hatta tek bir c-class ip yönlendiremeyecekleri için hemen yalan söylediklerini anladım. Ve hemen global iletişim ile irtibat kurdum. Global İletişim pazarlama Müdürü Levent Bey, bana yardımcı oldu. Kendilerinin böyle bir müşterisi olmadığını ifade etti. Hatta kendilerinin de avukatları ile görüşüp konuyla ilgili işlem yapacaklarını ve kendilerini uyardığımız için teşekkür ettiler.

Şimdi, Datatelekom / Sunucu Türkiye / kaliteweb.com.tr bu yalanı söyleme ihtiyacı niye hissettiniz? Gerçi mars telekom'da dahil herkes hatlarını olduğundan çok çok yüksek göstermeyi huy edinmiş. Ama unuttukları bir şey var ki, bu yalanları bu işi yapan insanlara söylüyorlar. Bunun aslını ve gerçeğini öğrenmek çok zor bir şey değil.

Amacım firmayı (firmaları) karalamak değil, onların nezdinde gerçekleri öğrenmenin zor olmadığını ispatlamaktı.