Arkadaşım, sanırım sen beni yanlış anladın.
"not: puahua insanın teki - rep vermiş "bu yöntem çok eski" diye silver başvurusu yaptım merak etme realini öğrenince seninle görüşücez."
Diye not yazmışsın. Bunu anlamadım. Kim ne diye kime - rep vermiş...? Neyin realini öğreniyorsun..?
Neyse...Hangi bloga gireceksiniz.?
Şimdi arkadaşlar . zaten ole her bloga da girmeyın. Belli başlı saygın blog siteleri var zaten. Ayrıca neden bir eklenti kurma gereksinimi duydunuz ki?
Blog yazın google a zaten en populerlleri ilk sayfada çıkar. diğer sayfada çıkanlara fazla da bakmayın deriz zaten.
Türkçe blogları pek bilmem ama ingilizce bog isterseniz buraya ekleyebilirim. Ama sitenizi bloglara eklemenizi şahsım adına hiç tavsiye etmiyorum. Neden derseniz:
Blog siteleri bir çok yeni içeriğin sıkça eklenmesi sebebiyle çok hızlı güncellenir. Aynı zamanda içerik zenginliği vs ile PR si yusek olur.
Siz sitenizi ve içeriğinizi bloglara eklemeye başlarsınızı. ! ay sonra bir bakmışsınız ki bir çok konuda içeriğinizi eklediğiniz blog sitesi arama sonuçlarında sizden once çıkıyor. Zaten ismi de duyulmuş oldugu için insanlar oraya tıklar. Ancak ihtiyac duyarsa ordan sitenize gelir. Ama emin olun normalde gelecek olan bir çok ziyaretçnizi dde kaptırmış olursunuz.
Benzer sebeplerden içeriğinizin çok sitede olması avantaj değil dez avantaj sağlar size. Kaldıki blog siteleri tek bir alana hizmet eden bir içerik anlayışından oluşmadığı için tanım bağlamında içerikdaş bir backlink de oluşmaz.
nofollow, dofollow olaylarına bakarken blogsitenizin sizin içeriğinizi ne ölçüde aldığına da dikkat edin. Eğer blog sizesi içeriğinizin tamamını kaydediyorsa hiç yanaşmayın. Ordan zaten hitte gelmez.
Örnek vereyim.
Zimbio.com çok bildik bir sitedir. İçeriğinizi tamamen kopyalar. Resimler dahil. Ayrıca resim sonuçlarında çıkan resimleriniz zimbio da ise size ulaşmadan oraya yonlenir.
digg.com ise çok populer bir imleme sitesidir. İçeriğinizi çalma boyutuna kadar getirmez. İntro alır, gerisini sitenizde okur ziyaretçi.
Sözün özü, sitenizi imleyin ama blog siteleri çoğu zaman yarardan çok zarar getiriyor. Benım tecrubem bu şekilde. Kolay gelsin herkese...