Önce CSS/XHTML öğrenin entegre olayını zaten default tema kodlarına bakarak yapabilirsiniz, bir kaç alıştırma ile daha da başka şeyler yapmak için kolları sıvamaya başlıyorsunuz sonra diyorsunuz blog teması yetmiyor bana magazin teması yapcam araştırmaya başlıyorsunuz a blokta a kategorisindeki içerik nasıl çekilir, b blokta b kategorisindeki içerik nasıl çekilir, bi kaç yabancı blogda bunları buluyorsunuz deniyorsunuz bu da başarılı sonra diyorsunuz haberler şöyle flash olmadan slide fln dönsün bakıyorsunuz size jquery mootols vs. js lazım biraz onları araştırıyorsunuz bi bakmışınız tema yapımını öğrenmiş satmaya başlıyorsunuz kısacası bu iş için pek derslik birşey yok bende çok araştırdım ders fln ama en güzel yol varolanı incelemek yalnız birazcıcık PHP bilgisi gerektiriyor, ileriye dönük projeler geliştirebilmekte zorluk çekmemeniz için.

Şu da bir gerçek yüz yüze biraz anlatım yapabilcek bi arkadaşınız vs. varsa yardımcı olsun bildiği kadar çünkü çok etkili oluyor 1e1 anlatımlar kavrama açısından.