Genel olarak çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık, birkaç ekleme yapmak istiyorum.
güzel bilgiler sağol Mert, 100 tane farklı siteden backlink almaktansa 10 tane aynı içerikten almak kadar kaliteli backlink yok
Sizden farklı düşünüyorum, 100 tane siteden doğru ve yerinde alınan backlin, 10 tane aynı içerikli siteden doğru ve yerinde alınan backlinkten daha faydalıdır. Sonuçta backlink aynı zamanda link popülerliğidir ve google değerlendirmeye alırken link popülerliğinide göz önüne alır.
Ayrıca aynı içerik olayına gelince, ben google'ın site içeriklerini tam olarak tanıyabildiğine inanmıyorum.
Şimdi bana demeyin ki adsense reklamları içeriğe göre çıkıyor diye; tamam adwords reklamları içeriğe göre çıkıyor ama hangi içeriğe göre çıktığı belli: " Sitede yer alan kelimelere göre ". Bu demek oluyor ki ben googleı adsense altına döşeyeceğim 3-5 kelimeyle çok rahat yanıltabilirim. Ha ondan sonra banlanırım banlanmam o ayrı konudur.
Bence aldığınız backlinkin pr değeri, alexa değeri ne kadar yüksek ise o kadar fayda görürsünüz. Aynı içerik olması şart değil bence, eğer öyle olsaydı herkes .edu, .gov linklerin peşinden koşmazdı
Nacizane fikrimdir..