Forumda gezerken rast gele bu konuya denk geldim ve sanırım son noktayı koyacak hikayeyide anlatmak üzereyim
Hz.Muhammed öleceği zaman kızını Hz.Ali ile evlendirmişti.Hz.Muhammed vefat edeceği zaman onun görevlerini üstlenecek bir halifeye ihtiyaç duyulmuş.Bunun üzerine Hz.Muhammed yerine Hz.Ali'nin halife olmasını ister.
Neyse günler geçer Hz.Muhammed vefat eder.Şimdi sıra onun vasiyetini uygulamaya kalmıştır.Hz.Muhammed ölmeden önce veda hutbesinde der ki " kadınlara zulüm etmeyin,hırsızlık yapmayın".Ee tabi bu sözler zamanın para babalarına ağır gelmiştir ve Hz.Muhammed vefat eder etmez tekrar sapkınlıklarına başlamışlardır.Hz.Ali Hz.Muhammed'in emirlerini yerine getirmek için çalışır,didinir.Hz.Ali bu savaşı verirken hala en önemli konu kimin halife seçilecegidir.Hz.Muhammed Hz.Ali'nin halife olmasını istemiştir.Öyle olmalıdır..
Tabii birde para babalarının aklınca seçtikleri halife vardır.
Hz.Ali hırsızlıkları,sapkınlıkları engellemeye çalışırken gayrimüslümler ona karşı savaş açmışlardır.Artık müslüman müslümana kırdırılıyodur.Resmen bir savaş baş göstermiştir.Her iki tarafdan sözü geçen büyük insan aralarında konusurlar "müslümanı müslümana kırdırmamalıyız" diye.En son karar alırlar o kararda; kimsenin halife seçilmemesi yönündedir.Gene böyle bir savaş baş gösterince Hz.Ali tarafından olan adam çıkar yüksek bir yere der ki "bu yüzzügü parmagımdan nasıl çıkartıyorsam Hz.Ali'yide halifelikten öyle çıkartıyorum der.Diğer tarafdan sözü geçen adam çıkar oda "bu yüzzügü parmagıma nasıl takıyorsam Hz.xxx öyle haLife ilan ediyorum der". (Şuan tam hatırlayamadım)
Bunun üzerine savaş tekrar ateşlenir müslüman kanı dökülmeye başlar.İşte o günden sonra alevi sünni ayrılıkları oluşmuştur.
Saygılar, sevgiler.