görende hristiyan musevi sanacak karşındakini oda müslüman çok şeker çok iyi insanlar olabiliyor benim ne olduğum çok alakadar etmez kimseyi lakin mezhep içinde çok fazla çakışmaların olacağını sanmıyorum yani ailesine bunu anlatman gerekli bu olayın doğuştan geldiğini bunu değiştiremeyeceğini eğer kader e inanıyorsalar buda kaderden gelen birşey ki sünni iseler inanıyorlardır kadere

bu ön yargıyı yıkıp sadece ne istediklerini senden neler beklediklerini öğrenirsin yapabilirsin yapamazsın o zaman iş yürümez bırakırsın ama böyle ön yargıyla ha alevi mi olmazz demek yerine bu yolu denersin baktın aranızda uçurum çok o zaman pes edersin (:
+
Düzeltme ; Alevilik kesinlikle din değildir. Ramazan'da oruç tutmamak, Cami içerisinde namaz kılmamamız, ya da Hac ibadetinin yapılmaması kesinlikle tarihi ve dini değerlerimiz ile geçmişte yaşadığımız olaylara bağlıdır.
hocam ben sizinle aslında çok tartışmak istemem bu konular hassas konular ama sadece merakımdan soruyorum müslümanlığın şartlarından birisi oruç tutmak ve maddi durumun elveriyor ise hacca gitmek ise müslümanlığın şartlarını kendi durum hallerine göre değiştiren birisi sizce müslümanmıdır bana sövüp küfredebilirisniz ben sadece aklıma takılan birşeyi sordum hep merak etmişimdir. Burada çatışmaya götürmemeliyiz benim ki sizi yargılamak değil yanlış anlamazsanız sevinirim cevabınızı özel mesaj yoluylada bildirebilirsiniz