bu yorumları bilinçli mi yaptınız? sadece bilgisayar mezunlarının bilg. müh.liğine gitmesi kadar saçma birşey olamaz ayrıca liseler zaten 4 yıla çıktı o bahsi geçen olaylar 2008 ve 2009 öss de etkili oldu
Ben 4 yıl meslek lisesi bilgisayar bölümü okuyorum ama öss zamanı geldiğinde ve öss ye girdiğimizde düz liseden mezun olan adam bilgisayar bölümüne gidiyor hemde hiçbirşey bilmeden ama ben yerleşemiyorum üstelik kendi bölümüm olmasına rağmen. Buna ne demeli? Üniversite de bizim bölümde olupta ilk geldiğinde bilgisayarı açmasını bilmeyen adamlar olduğunu dahi biliyorum ben ama adam matematiği fiziği bilmem nesi iyi diye kazanmış gelmiş. Adama programlama diyorsun o ne diyor bu adamlar benim bölümüme geliyorsa bende istediğim bölüme giderim arkadaş. Madem adaletten bahsediyoruz gerçek adalet budur.
Adaletsizlik sadece ÖSS de mi tabi ki hayır.
KPSS de ben 4 yıl bilgisayar bölümü okumuşum bilgisayar mezunu olarak giriyorum sınava. Adam gitmiş 1 ay kurs görmüş bilgisayar işletmenlik sertifikası almış bu adamda bilgisayarcı olarak giriyor sınava. Nerde hani sizin dediğiniz adalet?
Yukarıdaki mesajımda bu konu ile ilgili yazmıştım
ben 300 aldım sen 330 aldın ve sen gittin ben açıkta kaldım. puanım yeterli ama sen gidiyorsun ben tebrik etmem bu kişiye derim ki git kendi bölümünü oku benim gideceğim yeri sen dolduruyorsun diye. ben sistem adaletli demiyorum. eline havya almayan kursun kalay ın kokusunu bilmeyenler. direnci göstersen bu ne diyenler gidip elektroink mühendisliği okurken.elektroink bölümünün seçebileceği tek 4 senelik elektroink öğretmenliği. ancak şöyle olabilir. elektroink mühendisliğine sadece elektronik mezunu alacaklar ya da bilgisayar mühendisliğine sadece bilgisayar mezunu alacaklar. elektroink mezunu kişiler piyasadaki elektroink mühendislerinden daha bilgili olanları var. isyan edilirse buna edilmesi gerekmekte.