Keywords Tool : Anahtar kelime aracı.

Anahtar kelime aracı Google'ın en rağbet gören hizmetlerinden biridir.Genel olarak webmaster'lar kullanır.Akıllıca kullanıldığında

bayağı yararını görebilirsiniz.Mesela keywords'lerinizi yerleştirirken.
Oyun sektöründesiniz keywords tool'a " oyun " yazıp arattığımız zaman o sonuç ile ilgili en çok aranan keywords ( kelime ) leri

önümüze listeler ve ayda kaç kere arandığını bir şeritte belirtir.

İlk olarak kullanımından bahsetmek istiyorum.Bildiğiniz gibi Google'ın bütün servisleri kullanım bazında , kullanıcı memnuniyeti

için çok basit ve pratik'tir.Aynı Gmail , Google Maps , Translate gibi.

İlk olarak kelimemizi giriyoruz ;

( Örnek 1 )

1.Bölüm'de hedeflediğimiz kelimeyi giriyoruz " oyun " kelimesini örnek verdim.

2.Bölüm'de ise resimde görülen karakterleri alttaki kutucuğa girerek " Anahtar kelimeler hakkında bilgi edinin " butonuna basıyoruz.

Sonra istatistikleri incelemeye başlıyoruz ;

( Örnek 2 )

Evet menülerimizi gördük, anlatmaya başlıyalım.

1.Anahtar Kelimeler :

Google'da arattığınız keywords ile aylık en çok aratan keywords'leri önünüze listelemeye yarar.En çok kelimeler alt alta dizilmektedir.Mesela " eğitim " diye arattığım zaman bana bu kelime ile bağdaşan kelimeleride listeler. Örnek ; ingilizce eğitim , sağlık eğitimi " gibi bağdaşlı çok aranan kelimeler.

2.Reklamveren Rekabeti :

Google adwords ile bu kelimede ne kadar reklam verildiğini, reklam rekabeti'ni belrli bir ölçekte göstermektedir.Adwords kullananların bayağı işine yarayan bir bilgidir.Mesela bir arkadaşımız yeni oyun sitesi açıyor ve bu kelimede kasmak istiyor, ne kadar rağbet gören bir kelime olduğunu burdan anlıyabilirsiniz.

3.Yerel Arama Hacmi : Haziran

Bu menü bir çok kişinin işine yaramaktadır.Bulunduğunuz ayda arattığınız keywords'ün ayda kaç kere aratıldığını göstermektedir.
Mesela şuan ocak ayındayız ve ben bu ay " WebEngineer " kelimesinin Google'da kaç kere aratıldığını öğrenmek istiyorum.Yerel Arama Hacmi ile bunu öğrenebiliyorum.Ve tek o kelime değil o kelime ile bağdaşan kelimeler'inde o ay kaç kere aratıldığını göstermekte.

4.Genel Aylık Arama Hacmi :

Biraz önce " Yerel Arama Hacmi " menüsünden bahsetmiştik.Bu menü ile bağdaşmaktadır.Menüler'in arasındaki tek fark " Yerel Arama Hacmi " menü'sünde bulunan ayın arama sonuçlarını listeler. " Genel Arama Hacmi " menü'sünde ise sadece tek bir aylık değil bütün ayların genel arama sonuçlarını listeler.

Dikkat edilmesi gerek : Bazı kelimeler'de 100% doğru şekilde bilgi vermemektedir.

Kısaca keywords tool'dan bahsettim.Boş boş kelimeler ile makaleyi şişirmek istemedim.

Yazının tamamı bana aittir, okuduğunuz için teşekkürler.
WebEngineer - Mert Karakuş.
WebEngineer ~ Ayrıntılı Şekilde Keywords Tool Nedir , Ne İşe Yarar ? , Nasıl Kullanılır