DerbedeL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıkçası benim de hiç içime sinmiyodu. Az çok biliyodum polis olmanın zorluklarını dertlerini.. Dedim belki kötünün yanında güzellikleri de vardır diye bi umutla girdim r10 güzel haber almak için ama.. Malesef maaşın haricinde tutulur bir şey göremedim.
Hem gecesini gündüzüne katıp; tatil, aile demeden göreve koşarken bi kaç kendini bilmezin yaptığı sorumsuzca davranışlar yüzünden ne bi itibarın kalıyor ne de bi güven. Nankör bir meslek yani..
Maaşına aldanıp, araştırmadan etmeden polisliğe yönelmemek lazım..
Genelleme yapmak her zaman yanlıştır. Mutlaka içlerinde iyi vardır ama ne yalan söyliyim. Bir tane daha iyi birine denk gelmedim ben. Mahalle karakolu var. Karakolun önünden uyuşturucu satışı dahi gözükürken herşey normal şekilde işleyen bir hayat, alışverişten dönen arabaları çevirip aramalar. Çevirdikleri arabada bir sorun olduğunda bekletilmesi. Trafik polisleri için hiç birşey söylemiycem zaten herkes biliyor bileceğini. Herhangi bir olay olduğunda emekçiler , öğrenciler , eğitimciler , işçiler , sendikalılar , emekliler , doktorlar v.s toplandığında sanki teröristlermiş gibi karşılanıp dövülüp dağıtılıyor. Yaka paça sürüklenerek göz altına alınıyorlar. Ben sadece bunları bilirim. Bunları söylerim. Eğerki polisin görevi buysa, neden sokaktan toplayıp önüne geleni polis yaptıklarını çok daha iyi anlıyorum. Herşey kolay yönetebilmek. Her istenilenin yapılması için herşey.
Bu konumda polis okullarını çok iyi buluyorum. Gerçekten çok fark ediyor. Bir kere herşeyden önce düşünüyorlar. Mantık yürütüyorlar. Birşey doğrumu yanlışmı diye tartıp ona göre karar veriyorlar. Başında polis okulu mezunu bir kişi olduğunda direk fark ediyor altındaki polislerin tutumu. Diğerleri sanki düşman varmış gibi saldırırken onlar karışmadan bekliyorlar, tansiyonun artmasını engelleyecek şeyler yapıyorlar.
Bilişim bölümüne gittim mesela. Orda çalışanlar bariz şekilde fark ediyor. Biraz oturduk muhabbet ettik. Adamlar işi biliyorlar. Realde görseniz bu kişi polis demezsiniz.