o katsayının kalkması tam bir felaket olur benden söylemesi. adama 4 sene boyunca elektronik eğitimi alıcak ve türkçe öğretmenliğine gidecek.!
sözelden mezup olup türkçe öğretmenliğine yerleşemezken elektronik okuyan kişi yerleşecek adaletli mi sizce bu ?
Eğerki onca sene sözel bölüm okuyup hiç sözel ders görmeyip sayısal bölüm ve alan dersleri gören bir kişiden sözelde daha kötü bir puan alması adaletsizlik değil, o kişinin beceriksizliğidir. Bunca sene bunun eğitimini aldıysan ve bu bölümü kazanmam gerekliydi diyeceksen hakkını vereceksin, yada helal olsun diyip tebrik etmesini bileceksin.
Keşke bilgisayar programcılık bölümünede programlama sorsalarda sözel veya sayısal bölüm mezunları bizleri geçtiğinde bizde tebrik edebilsek. Ben bu bölümün eğitimini 4 sene aldım. Ama sadece 2 yıllık seçebildim. Düz lise sayısal bölümler bilgisayar dersi görmeden 4 yıllık kazandı. Adalet arıyorsan zaten düzen adaletsiz. Kat sayı kalkarsa adalet gelmiş olacak. O zaman azimle zıçan betonu delermiş misali bilek işine döner. 90 sayılsalda 57 netle 2 yıllık İstanbul dışı okudum 20. tercih. Hiç bir derse girmeden mezun oldum.