Madem Sozel 2 den bir bölüm istiyorsun meslek lisesi bilgisayar bölümünde ne işin var.düz lise olsa sayısal olsan bişey demem ama meslek lisesi ya.ben de meslek lisesi mezunuyum.
gidebilirsin.ama
1-düz liseden o bölümü seçenler senden daha önce yerleştirilir.
2-düz lisenin yaptıgı sorudan daha fazlasını yapmalısın.(bu genelde hepsinden 25 net gibi bir sayıdır. aşağısının kurtaracagını sanmam).
3-diyelim ki tutturamadın 2 yıllık bilgisayar bölümüne geçişin zorlaşır.
4-AOBP düşer diğer gireceğin sınavlarda katsayın olmaz düz lise mezunu gibi girersin.
%90 olumsuz sonuçlanır. karamsar bakıyorsunuz demeyin. liseye girerken kims silah zoru ile bu okula kayıt yaptırılmadı. senelerce muhabbeti yapıldı meslek lisesi devlet meselesi olarak hala daha büyük bir yıgılma oldugunu görüyorum meslek liselerinde.
ve son madem sözel 2 den bölüm istiyorsun neden lise 1 de düz liseye geçiş yapmadın.
o katsayının kalkması tam bir felaket olur benden söylemesi. adama 4 sene boyunca elektronik eğitimi alıcak ve türkçe öğretmenliğine gidecek.!
sözelden mezup olup türkçe öğretmenliğine yerleşemezken elektronik okuyan kişi yerleşecek adaletli mi sizce bu ?
evet haklısın ama az öncede belirttim programlama açıkçası zor geldi sevmedim keşke daha önce geçiş yapsaydım diyorum düz liseye