Öncelikle Tekirdağ'da Bilgisayar Programcılık okursan meslek lisesinin bilgisayar öğretmenleri geliyor. Zorlanacağın ders Visual Basic olur. Diğerleri bir şekilde veriliyor. Her dönemde bir derse %100 kazmanın tekini hoca diye verirlerki öğrenciler zorlansın, o dersi bilseler bile ağızlarından burunlarından getirebilsinler. Sözel ders yok gibi. Sayısal dersleride öss ye hazırlandıysan çok rahat yaparsın. Mat 1 ve fizik 1 var sadece. C++ 'ı 4 dönem görüyorsun. Ondan bilmesen bile ilk dönem öğrenmeye bakmalısın. Ayrıca ezberin kuvvetli olmalı. Bazı durumlarda bilmekte yetmiyor. Sınavdan önce fotokopiye 300 sayfa kod verip. Bunların içinden 6 soru sorcam diyip, 3 sayfalık öğrenci takip programını yapmaya diğer 5 soruya hiç bakmasın diyip 45 dakika süreniz olacak diyenler çıkıyor. Böyle durumlar için birinci vize önemsiz dahi olsa 30-40 almalı, ikincisinden 40-50 dahi almış olsan üstüne ekleyip geçirirler.
Bilgisayar ile işletme arasındaki bağlantıyı kuramadım. 2 yıllık sonrası 3. sınıftan işletmeye girdim ama işletemedim bıraktım. Gerçi o dönemler çok sorunlarım vardı. İstesem olurdu. Olmayacak birşey değildi.
Barajı aşınca açık öğretim işletme fakültesi yazabiliyorsun. Fakat , 4 yıllık yazmak için puanının daha fazla olması lazım sanırım. İstersen ailenle kalıp sınav zamanları hazırlanıp sadece sınavlarına girebilirsin. Ya da Eskişehir'e yerleşip öğrencilik yapıp derslere v.s girebilir bu şehirde yaşayabilirsin. Okulun açık veya normal olması farketmiyor. Mezu olunca işletme fakültesi diploması veriyorlar. Kağıt parçası için okuduğunu bilmelisin.
Şimdiki aklım olsa, 3. sınıfa geçtiğim anda Eskişehir'den ev tutar ve orda devam ederdim.
Tahminimce bilgisayar bölümüne ve meslek lisesine, okumasan bile elinde mesleğin olması için ailen gönderdi. Hiç senin görüşlerini sormadılar. Bence ne yaparsan iki kere düşünüp karar ver ve düşünüğünü mutlaka yap. Fakat, ileride pişman olsanda mutlu olsanda hiç bir zaman suçlu arama. Aileler , hiçbir zaman evlatlarının kötülüğünü düşünmezler ve görmemiş geçirmemişler diye düşünüp 40 yıl öncenin kafasıyla evlatlarına sahip çıkmak ve yol göstermek isterler. Genelde bu nedenle hata yaparlar ; fakat , kötülük istediklerinden değil. Aradan çok büyük bir zaman geçip artık eski kafa olduklarından dolayı bilmeden hataya teşvik ederler.
Bir yeri okunur , çekilir , huzur verici bir yer yapmakta bizim elimizde ; çekilmez , bitsede gitsek , çok sıkıcı yapmakta bizim elimizde. Önemli olan ufak şeylerden mutlu olmak ve sevdiğimiz şeyleri yapmaktır.
Umarım yazdığım yazılar az çok düşüncelerini şekillendirir. Tekirdağ merkezdeysen Değirmenaltı sahilde yıkık iskelenin yanında veya ufak iskelede yerime bi bira çakarsan sevinirim.
Child öncelikle çok teşekkür ederim ilgilendiğin için işletme değil iletişim fakültesi istiyorum olsun
ben programla yüzünden istemiyorum işte bilgisayar öğretmenliğini ama bakalım seneye kadar ne olcak bu sene kendimi sıkıp çalışmam lazım bütün derslere
alkol kullanmıyorum ama arkadaşlara içittirim orda