Bende bir iki kelime bişiy yazmak istiyorum,
2008 yılının başlarında sunucu kiralama işini bırakıp kendim sunucu toplayıp türkiyede barındırmaya başladım 1,2 ay çok iyi gitti sorunum yoktu sonradan saldırılar almaya başladım engellemeye çalışmakmı dersiniz müşterinin annemden tutun sülaleme kadar saymasınımı dersiniz küfür haddinden fazla.
Neyse 2008'in ortalarında hdd problemim oldu yedek harddisk'te 1 hafta önceki yedekler vardı onu aktif ediyimde googleden indexler gitmesin diye, veri kurtarma merkezine götürdüm hdd'yi verileri kurtardım sağolsunlar çok yardımcı oldular.
Neyse 1 hafta felan sürdü yedeklerin kurtarılması, yedekler aktif olana kadar hergün küfürler devam etmekte hem mail yolu ile hemde msn yolu ile, müşteriye diyoruz böyle böyle kurtarılmaya çalışılıyor diye müşteri banane diyor sen yaptın sen suçlusun r10'a konu açarım rencide ederim seni bir daha sen müşteri bulamazsın felan gibilerinden.

Aktif oluncada müşteriler yedeklerini çeker birde üstüne üstlük müşteri memnuniyeti diyip 6 ay kullanmış hostingi 6 ay sonra para iadesinde bulunur.
Verdiğim 750tl'yemi yanıyım müşteriler Sülalemden tutun anneme babama vs kadar sövüyor onu geçin kurtarılan veriler için teşekkür etmezler üstüne üstlük geri iadesinde bulunurlar.
Söylemek istediğim şu müşteriler bilinçli değil.
Bu yüzden bende hosting işini bıraktım php yazılım yazmaktayım.
Allah sabır versin meslektaşlarıma iyi günler.