1 yılı aşkın süredir OVH ile çalışıyorum. 1 gbps hat üzerinden 200 mbps premium SLA diye nitelendirilen sunucularında 60 mbps hıza kadar düştüğüm zamanlar oldu. 180 mbps hızı gördüğüm de oldu. 200 mbps tam anlamıyla kullanabilmesi için OVH'de "200 mbps guaranteed for the server" kullanması lazım. Bu da Sunucu maliyeti + 300 Pound extra ücret demek.
Ben de çok uzun süredir OVH ile çalışıyorum. OVH'in en ufak pakedin de bile 200 mbps Premium SLA bulunmaktadır. Lütfen gerekirse web sayfasından tekrar kontrol edin! Nitekim burda bahsedilen Premium SLA yine bir müşteriye verilmiş havuz bağlantıdan oluşmaktadır. Yine de bu havuz bağlantıda bir önceki mesajımda da bahsettiğim gibi %80 ihtimal ile bu bağlatının neredeyse tamamına yakın bağlantı hızını elde edebilirsiniz. OVH hiç bir yerde belirtmese de o hatlar 300 ila 350 mbps'e kadar "Burst" durumundadır, yani hat kapasitesi aşırı yüklenmede makul süreler için bahsettiğim değerlere çıkabilmektedir.
Bir diğer yandan, OVH da "200 mbps guaranteed for the server" diye bir kavram bulunmamaktadır. 2 x 1 Gbps networkler üzerinden 200 Mbps Premium Bandwidth sağlamaktadır ki; bu genellikle sektörde olanların bildiği kavram ile "Private Network Connection" ile adlandırılır ve bu bağlantı zaten private olduğu için alınan sunucuda TAM 200 mbps kullanıma açıktır. Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi; lütfen net bilgilere sahip olmadan radikal konuşmayalım.