cicq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
E bay bölümüne yazdım.Çünkü aynı kargo eziyetini bende çekicem. Arkadaşım amerikada ingilizce kursunda ı phonelar 150 dolar mış 2. el yada sıfırı telefonda tam anlayamadım. Burda telefoncu arkadaşla konustum 3g modeli hariç tüm modellerin ime i nosunu değiştiriyorlarmış.Aynı zamanda amerikan arabalarında kullanılan Modifiye çipleri oda 1000 dolarmış burda 4 bine satıyorlar.Arkadaşım hangi kargo şirketinden bana yollarsa sorun çıkmaz gümrüğe takılırsa nasıl çıkartabilirim gümrükten?. elektronik eşya yada chip gönderebilirmi? sorunsuz biçimde kargo ücreti nekadar tutar?
Alışveriş yapan arkadaşlardan yardım istiyorum .
şimdiden teşekkürler...
Merhabalar, size yurtdışından gönderilecek elektronik ürünün telefon özelliği var ise gümrüğe takılmadan girmesi çok zor. Gümrüğe takılırsa Türkiye değerinin çok üstüne çıkartılıp malı alamamanıza sebebiyet verebilir. Bir diğer sorunuz :"Elektronik eşya gönderebilir mi ?"
Evet göndereceği eşya 1 veya 2 adet ise gönderebilir fakat çok adetli aynı türden elektronik eşya ticari amaçlı olacağından gümrük memurları da bunu yemeyeceğinden malesef gümrüğe takılmaktadır. Amerika'dan kargo ücretini ise paketin büyüklüğü ürünün gönderi sınıfını v.s. öğrenerek veya Satıcıya sorarak daha net bir şekilde öğrenebilirsiniz.