Abartma , sen 3 sene önceyi hatırlıyormusun da az geliyor sana.
Hatırlıyorum veya hatırlamıyorum az geliyorda demiyorum burada.Hack bir bilişim suçudur.Cezasının süresi de farketmez ister 1 gün, ister 1000 gün olsun...Suç suçtur...Neredeyse bu suçu öveceksiniz...Suçu ve suçluyu övmekte suçtur bu arada...Hack manevi olduğu kadar maddi olarakta zarar elde etmemize neden olabilir.Bir sitemiz hacklendiğinde hitinde ve gelirinde önemli ölçüde düşüş yaşanır, msn, facebook gibi iletişim araçlarının hackinde ise bir iş yapacağınız kişinin bilgilerini tam olarak bilmediğinizde, o kişilere ulaşmakta geciktiğimizde yine zaman ve maddi kayba neden olabilir.Ayrıca arkadaşlarınızla aranızın açılmasına bile neden olabilirler.Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.Bugün facebook,msn,site hackleyen yarın kredi kartı vs. hackler...Hiç bir suçun cezasız kalmamasını istemek bir vatandaş olarak en doğal hakkımız.
Sizi de anlıyorum 3 yıl diğer cezalara bakaraktan çok ama 6 aydan 3 yıla kadar diyor yani suçun işlenme şekline verdiği kayıplara bakılarak ceza veriliyor.Para cezasına da dönüştürülebilir.Sonuçta adam öldürmemiş...