TylerDurden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
köpek haram değildir ama başkalarının huzurunu kaçırmanız kul hakkına girer ve en büyük haramlardandır.

siz köpekle yaşıyor, öyle mutlu olabiliyorsunuzdur ama buna başkalarının tahammül etmesini bekleyemezsiniz. şahsen köpeklerden oldum olası korkmuşumdur. yürüdüğüm kaldırımda köpek görsem, karşı kaldırıma geçerim. bunun, köpeğin eğitilmiş olmasıyla felan da ilgisi yok. çünkü, köpek eğitilmiş bile olsa, onu yanında taşıyanın eğitilmemiş olma ihtimali çok yüksek. dolayısıyla, kaldırım değiştirmeme neden olanlar, kul hakkımı yiyorlar ve hiç bir şekilde bu hakkımı helal etmiyorum kendilerine. çünkü bencilce davranıyorlar.

"toplum" diye kullandığımız terim, insanlardan oluşuyor. bunun sonucu olarak da, her birey, diğerinin özgürlük alanına saygı duymalıdır. sizin köpekten korkmamanız, havlamasından rahatsız olmamanız, toplumu oluşturan diğer bireylerin bu tutumunuza tahamül etmesini gerektirmez.

zaten kanunen de, site içerisinde, binada köpek besleyemezsiniz, diğer sakinlerin oluru olmadan. şikayet halinde, ya toptan taşınırsınız, ya da köpeği taşırsınız.

son olarak, işin haramını, kanuniliğini boş verin. insanlığına bakın. bir başkasını rahatsız etmek hoşunuza gidiyorsa, bunu erdemli bir insana yakıştırıyorsanız, bu kadar bencilseniz, kanun size dur diyene kadar devam edin. ama unutmayın, bir başkası aslan besler, bir diğeri son ses müziği açar, bir diğeri kız arkadaşınıza sarkar, bir diğeri arabanızı yakar, vs. o zaman çıkıp "siz nasıl insansınız" deme hakkınız da olmaz.
Verdiğiniz örneklerin konuyla uzaktan yakından alakası yok. Konuyla nasıl bağdaştırdınız, çözümleyemedim.
Benim evimdeki havlamayan köpekten kim neden, neyinden rahatsız olur? Eğer bu kul hakkıysa, bende sizin yazınıza sinir oldum buda kul hakkı benim sinirimi bozmaya ne hakkınız var.
Asıl evde zararsız, havlamayan bi' köpekten rahatsız olan kişinin insanlığından şüphe etmeli.
Arabanın başkaları tarafından yakılması, kız arkaşına sarkılması vs.. bunlar gerçekten kul hakkı ve şerefsizliktir, çünkü kişiye zarar verir.
Evdeki havlamayan köpeğin, kime ne zararı var, geçerli bi' sebep söyleyebilirmisiniz?
TylerDurden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
köpeğinden nefret eden birisi çıkıp da dava açtığında, bu yazımı tekrar okursun. karşında, yanında büyük köpek gezdirerek kendini güçlü göstermeye çalışan bir aciz değil, bir hukukçu konuşuyor.

site yönetimi karar almaz. bir kişinin şikayet etmesi, köpeğin defedilmesi için yeterlidir.

istediğin kadar araştırmışsın ama sana "öyle sorun çıkmaz" diyenlerin, o evi sana satmaya çalışanlar olduğunu anlayamamışsın.

tapunun hukuki karşılığını öğren, sonra gülücükler kullanarak söylediklerime cevap verirsin.

"neyden" değil, sadece "neden".
Bunu neden belirtme gereği duydunuz, zaten aksini söyleyende bunu belirtmenizi gerektirecek bişeyde yok, olmasıda lazım değil ama merak ettim, ayrıca yanında büyük köpek gezdiren herkes yazdığınız gibi değil.

Vaktinde sarı bi' kangalımız vardı, ne köpekti be. O zamanlar orta okula giderdim, belediye evin yanında tüfekle indirmiş zavallıyı. İşte bu şerefsizlik, vurduktan sonra o köpek geri gelmeyek ne diye vuruyosun ******** adam, sokuyum görevine. Kimseye zararı olmayan bi' köpekti. Babam, annem bi' yere giderken gittikleri yere kadar yanlarında gider, geri onlarla birlikte dönerdi. Abim bana saldıttırırdı, köpek arada kalırdı, gider gelirdi, abime yalvarır gibi hareketler yapardı.
Edit: Gerçekten köpeğimi hatırlayınca sinirim tavan yaptı.