MrManson adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnan sadece hayretler içinde okuyorum konuyu
Ne yazık ki işte bu zihniyet bu yasakları yaptı. Eminim belgeselide aslında Atatürk yaptırtmamıştır ve o yüzden yasaklanmıştır.
Zaten kaynağı belli olmayan yazıda verdiğin sözcüklerden hangi militaristlerin kalemlerinden çıktığı belli oluyor, komunizme diğer yandan taş atılıyor.
Ama şunu unutmamakta gerekiyor, tarihi çarpıtmak asla tarihi değiştirmiyor Bir de hala sıkışınca şu dalgaya vurma olayınız yokmu ah ah yok "belgesel yasaklanmışmış o olmuşmuş bu olmuşmuş" Yahu belgesele de itiraz ederdin de neyse ki 2 yıl önce yasak kaldırıldı da red konusu olması imkansızlaştı.
Söylermisin bana. İçinde sosyalist enternasyonel marş çalan ve tamamı Atatürk tarafından yaptırılan bir belgesel bu ülkede neden yasaklandı ?
Nutuk konusunu geçtim çünkü yukarıda şeklinden bahsettiğim belirsiz kaynağına gözün kapalı güveneceğin için bu konuda tartışmaya girmeyeceğim. Fakat üniversite okuyorsan ve ya okuduysan bence ilk işin gidip tarih hocana danışmak olmalı.
Üniversitede tarih derslerinde bazı arkadaşlarımızda redetmişti bu konuyu fakat neyse ki üniversitemizin tarih bölümü bu konuda bizi yalnız bırakmayarak olaya aydınlatıcı bir açıklama getirdi de müfredata geri dönebildik.
Tamam kardeşim geçelim "Sosyalist Enternasyonel Marş" 'ları..

Konuya dönelim, objektif olamıyoruz demek ki ikimizde ,

Sen dersin S.E.M ben derim Ezan Sesi.. Değişmez bu..