pixeel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya arkadaşlar bana bu garaj hikayeleri biraz demogoji geliyor acıkcası. Amerikada binlerce garaj var ma içlerinde sadece google - facebook - youtube birde 17m2 ofisten büyüyen Microsoft var. Peki bizde garajı olan zehir gibi zekaya sahip genc kardeşlerimiz yokmu var ama bizim tek eksiğimiz global olamamak sanırsam?

bunu maddelersek kısaca

1.Tüm bu firmaların kullandığı ana dil: ingilizce. Yani dünyanın geneline hitap ediyorlar.

2.cisi Adamların fikirleri mevcutları işleri kopyalamak yerine, tüketicinin ihtiyaclarını göz ederek ihtiyaclarına uygun çözümler üretiyor. mevcut olanların eksik yanlarını tamamlıyorlar yada yeni bir alanda proje hazırlıyorlar.
Örn: google. zamanında altavista ask.com yahoo.com vardı arama motoru denilince ama Google diye bir şey geldi eksiklerini tamamladı piyasanın 1 numarası oldu. Bing den çok umutlluyum google da eksikleri var onları tamamlarsa Gooogle da EX olur.
Örn. YOUTUBE. internette video kültürünü başlatan web sitesidir. Gİrilimemiş bir sektöre girdi ve zirveye ulaştı.
ÖRn. Facebook. Kişilerin ihtiyaclarına uygun çözümler üretti ve zirveye oturdu.
Eskiden İT sektörü geleceği sunardı müşterilerine. Ama 2006 dan bu yana tüketici iinternetti geçmişi elde etmek için kullanıyor. Facebook kullanılmasındaki temel sebelerin başında eski arkadaşların bulunduğu bir ortam yaratması geliyor. İnsanların merak duyusunu gideriyor.

3. Hitap ettikleri ana kesim ingilizce bilen ve kullananan kişiler olduklarından büyük yatırımcıların dikkatini daha kolay çekiyorlar. Türkiyede NOKTA haric bu işlere para harcayan sermaye grupları çok az denecek kadar. Ki facebook a yatırım yapanlar noktanın 200 * 300 katı yatırımcılar. Bir ara embrio.com.tr vardı o da krize kurban gitti.

Türkiyeden ben GLobal bir marka anca 2050 den sonra çıkar. çok eksiklerimiz çoook.

Bu yüzden facebook a ne kadar vereceğimizi düşüneceğimize acaba biz ne kadar ederiz diye düşünmemiz gerekiyor...
çok doğru biz tüketiyoruz onlar üretiyor helal olsun