merhaba,
aradığınız fotoğraf yada resimleri bilmiyorum ama, google da imagestock tarzı bir arama yaparsanız yada royalty free gibisinden, bir çok siteyle karşılaşırsınız.
Stock Photos | Shutterstock: Royalty-Free Subscription Stock Photography & Vector Art
Stock Photography: Search Royalty Free Images & Photos
Getty Images - Unsupported browser detected
Yukardaki sitelerde aradığınız özelliklere uygun fotoğraflar, vektörler vs bulabilirsiniz.
Stock sitelerinin genelde 2 farklı çalışma sistemi vardır. Ya indirdiğiniz içerik başına ödeme yaparsınız, mesela indirilen içerik başına 2 3 dolar gibi, ya da subscription paketleri vardır bu sitelerin. Ayda 300 dolara, size her gün 10 tane resim indirme hakkı sunar. İndirdiğiniz içerikleri ticari amaçlı kullanabilirsiniz (aksi belirtilmedikçe)
kendi fotoğraflarınız olayına gelince, yukarda verdiğim sitelere kendi içeriklerinizi yollayabiliyorsunuz, indirildiği takdirde belirli bi miktar ücret alıyorsunuz (indirme başına 20 cent gibi) ama resimler onaydan geçiyor ve azıcık ince eliyorlar. Ben 10 fotoğraf yolladım, 10 tanesi de farklı sebeplerle reddedildi. Kendi çektiği fotoğraflarla yada yaptıkları vektör vs şeylerle aylık iyi gelir alan kişiler mevcut
iyi çalışmalar dilerim