başıma geçmiş bir örnek veriyim size isim vermeyecem halamın oglu duyarsa kulagımı ceker.
Halamın oglunun bir web sitesi var ve size söyle diyim türkiyenin mynetinden büyük bir sitesi var almanyada örümcek ödülleri aldı kac kere. 10 yıllık bir geçmişi var. ve .com.tr uzantısını almak için cok cabaladırlar.
ve senin dediğin tescili markanın ne oldugunu da biliyorum. sana soyle soyluyum diyelimki sen marka tescili yaptırdın bunu direk kendim de yaptırdım. ve adı seckin oyun olsun. bunu 28.sınıfta marka tescili yaptıryorsun (28.sınıf sadece oyun ve oyuncak katagorisi) sonra sen .com ve .com.tr uzantısını alıyorsun markanın. sonra 2 kişi senin .com ve .com.tr den aldıgın domainin aynısı ile gidip biri .net diğeri .org acıyor. .net acan senin sitenin taklidi. fikirlerinle projenle ve marka basvurusundaki özel logonla. diğeri ise .org acan senle hiç bir alakası olmayan ayrı bir site acmıs. sen .net e dava acabiliyorsun fakat .org a acamıyorsun. emin olmasam konuşmam. Bundan emin olabilirsin.
Seckin,Burak,Can türü özel isimlere zaten tescil alınmaz.Markalaşmaya açık domainlara alınır mesela mynet mesela google mesela faggo anladın ? Dediklerin her domain için geçerli olmaz şöyle düşün microsoft.net boşa düştü ve oldu ki aldın oraya Türkçe Kuran-ı Kerim sitesi kurdun senden almazlar mı sence ?