Peki birşey merak ediyorum, nasıl bir cümle ile soracağım bilmiyorum ama kesilen saçın ömrü ne kadar oluyor? yani ben bir sene önce kestirdim saçımı diyelim, şimdi kaynak yaptırdığımda herhangi bir sorun teşkil eder mi?
Bu konuda tam bilgim yok. Bazı arkadaşlarım kaynak yaptırdım dedilerde kaç gün askerlik yaptılar bilmiyorum. Bedellide olabilir, kısa dönemde, uzun dönemde. Fakat çocukluktan beri dikkat ettiğim birşey var. Saçlarımı kestiklerinde kesilen saçlar bir müddet sonra beyazlıyor gibime geliyor. Özel birşeydemi koruyorlar bu konuda bilgim yok. Kaynak yapan yerler bilir bu konuyu. Hiç yaptırmadım ve araştırmadım.
Bu arada ilk mesajımda yazdığım şeylerin hiç birinin bilimsel açıklaması yoktur ve %100 doğru olarak kabul etmeyiniz. Saçlarımı uzatırken ve saç uzatan arkadaşlarımın karşılaştığı şeyleri yazmaya çalıştım.
Birde saçlar mevsimsel olarak yılda 2 farklı zamanda ikişer hafta olmak üzere dökülürler. İnsanlar bu zamanlarda kel kalıcam sanıp saçlarını keserler. Örneğin benim saçlarım ağustos ve şubat aylarında dökülür. Bunlar önemsenmemesi gereken şeylerdir.