Sponsorluğa tamamen karşı değilim ancak şu günlerde r10'da gördüğüm kadarıyla anlamını kaybetmiş durumda.

Bir hosting firması önce sponsor olacağı site içeriği hakkında bilgi ister, eğer güzel bir proje ise sponsor olur. Firma açılacak bir kişisel blogdan, 2-3 güncel makale girilecek güncel sitelerden ziyade kurumsal bir firmanın adına yakışacak sitelere sponsor olmalıdır.

Örnek olarak: Baba Beni Okula Gönder projesinin bir sitesi olduğunu ve bir host firmasının bu projeyi desteklediğini düşünün. Sitenin altında ufak bir link; bu linkin değeri PR ile değil, firmaya kazandıracağı kurumsal kimlik ile ölçülürdü.

Elbette örnek olarak böyle büyük bir proje verdim. İl-il, ilçe-ilçe tüm kitapçıları gezdikten sonra her birini kendi gözüyle yazan ve tanıtan bir kişinin sitesi de proje kapsamındadır ve değerlidir bana göre.

r10'da açılan konular ortada; ilk yazan 100 siteye sponsor oluyorum. Neden ? İ-trader için mi ? Rep için mi ? Müşteri için mi ? Reklam için mi ? Hepsi boş...

Kısacası; host firmaları hem güzel projeleri seçmeli ve seçerek sponsor olmalı, hem de bu projeleri elinden geldiğince desteklemelidir.