Dedikleriniz doğru ama şöyle durumlarda var.
Ben 18 yaş altında çok efendi, işlerini cidden bilen, çok büyük firmalarla kurumsal çalışıp iyi iş götürenleride biliyorum. 18 Yaş kavramınıza bu sebepten katılmıyorum.
40 Yaşındaki müşterilerim mevcut ama yeri geliyor aralıksız gerek msn, gerek skype, gerek telefondan durumu izah etmeye çalışsakta anlamayan bu tarz müşteri mevcut.
Önemli olan bilinçli müşteri. Eğer piyasada bilinçsiz, bu tarz yorumlar ve tavırlar içerisinde müşteri varsa bunların bedelini hostcular değil yaratıcıları olan TOST 'cular çekmelidir.
Yaz tatili başladı herkes tostçu oldu yine. Geçen yazda böyleydi. Eylül ayının 3. haftası yine forumun şikayet bölümü ağlama duvarına döneceğine eminim.
5 / 10 TL için taviz verirse ben webmasterim diyen kişi zaten o an bitmiştir.
Unutmayınki en pahallı alışveriş hak ettiğinin çok altındaki bedele yapılan alışveriştir.
Ben firma değilim, ancak bana göre suçlu Hosting Firmaları"dır.
Neden mi ?
Çünkü bu script olayları olduğu sürece, özellikle hosting firmalarındaki rekabetler neticesinde, bir şahıs hiç bir emek vermeksizin 50 lira vererek "websitesi" sahibi oluyor ve iki gün sonra burada yıllarca bu işe emek vermiş kişilerle kendini bir kıyaslayıp ben "webmasterim" "coderim" diyor. Ben bu olaya aşırı derecede çok kızıyorum, hatta beni yanlış anlayabilirsiniz ama bu scriptlerin yok olmasını dahi istiyorum ki, gerçekten bu işe emek verenler, ekmek parasını çıkaranlar bu işin başında dursun. İki dakika önce counter oynayan, iki dakika sonra çıkıp webmastercilik oynayamaz çünkü bu iş saygın bir iş'tir.
Nihayetinde ben burada da belirtim, bu hosting işlemleri artık bir çatı altında toplanmalı, gerekli fatura kesim işlemleri yapılmalı, herkes hizmet sözleşmesini yapmalı ve müşteriyle iyi bir şekilde ilgilenerek, gerek cpanel, whm, plesk panel gibi kullanımlarını video, resim aracılığı ile websitelerinde göstermeleri ve gene temiz internet adına 18 yaşından küçüklere bu işler verilmemelidir.
(Temiz internetten kastım, bir çok ***** site ve illegal siteler 18 yaşından küçüklerin kontrolundedir.)
Saygılarımla Ahmet ŞAHİN