Post Tablomu yenı hosta yuklerken bu hatayı alıyorum.
ve bu yuzden bazu konular acılmıyor bos cıkıyor nasıl sorunsuz tamamlanmasını saglayabılırım,
MySQL-ERROR Sorguda hata oluştu:
INSERT INTO `post` VALUES(103637, 67878, 0, 'CoCo^', 5440, 'Baþ belasý olan ALKOL **HARAMLAR**', 'MEDENÝYYET DENÝLEN TEK DÝÞÝ KALMIÞ \nCANAVARIN BAÞ BELÂSI OLAN ALKOL\nBüyük ticarî þirketler-holdingler devrinde yaþýyoruz. Ýnce iþlenmiþ reklâmlarýn tesîri altýndayýz.\nBütün ülkelerde: Fertleri, bilhassa gençleri alkol kullanmaya yönlendiren propagandalarla karþý karþýyayýz.\n1950''lerde Ýngiltere''de içki satýþlarý azalmýþ.. Bunu gören içki üreticileri, akýmý tersine döndürmek için tedbirler almaya koyulmuþdu. Yahüdî asýllý bir bira fabrikasý müdürünün, idare meclisi üyelerine olan þu ibretli konuþmasýna bakýnýz:\n(Þimdiye kadar aðýzlarýna bira almamýþ milyonlarca genci, meyhanenin baþlýca müþterisi hâline getirmeliyiz; önce bunlarý ucuz içkiye, kazançlarý artýnca da pahalýsýna alýþdýrmalýyýz) diyordu yahüdî..\n• Dediði oldu.. Bu metodla yalnýz Ýngilterede deðil, tüm batýda ve Dünyâda içki bir moda oldu; viskili, þaraplý toplantýlar günlük olaylar hâline geldi. Orta halliler de bu akýma katýldý..\n• Neticede ve kýsa zamanda alkol, tüm dünyâda insan için -insanlýk için- tam bir belâ ve korkunç bir âfet hâline geldi.\nBu konuda yapýlmýþ bâzý yurtdýþý araþtýrmalarý, tesbitleri, istatistikleri ve bunlara âid raporlarý dikkatle ibretle gözden geçirelim:\nl - Alkol, insanlýk için ciddi bir belâdýr. Alkol; kolera, veba ve diðer öldürücü hastalýklar gibi salgýn bir hastalýk olarak târîf edilmelidir.\n2 - Alkol, insanlýk için yýkýcý bir âfetdir.\n3 - Alkol; kelimenin tam ve ilmî mânâsýyle, hiç bir zaman bir gýda deðildir.\n4 - Ýçki; ateþli-mikrobik hastalýklara karþý vücûdun direncini azaltýr. Ýçki içen, verem için hazýr bir kurbandýr.\n5 - Alkol, bir hücre zehiridir; beyinde bulunan on milyardan fazla hücre, bu zehirin tesîri altýnda kalýr.\nEdinburg Üniversitesi sinir hastalýklarý mütehassýsý olan Ninian Bruce-Brus sar''a vak''alarýnýn en çok cum''a ve pazar günleri olduðunu, bunun da haftalýklarýn ödenmesi sebebiyle içkinin çok içilmesine baðlý olduðunu söylemektedir.\n6 - Ýçki yüzünden meydana gelen ve en çok cezalandýrýlmasý gereken bir zarar da aile müessesesine olanýdýr. Aile hayâtýný yýkan; hiddet, þiddet ye cinayetlerin baþta gelen sebebi de gene alkoldür. Ýçki sebebiyle karý-koca arasýnda olan kavgalarýn çocuklara yapdýðý zararlardan, bir çoklarýnýn haberi yok herhalde!.. Keza sarhoþ ananýn ve babanýn; daha doðmadan önce çocuða yüklediði felâketin derecesini bunlar hâlâ idrâk etmiyorlar sanýrým.\nAlkol mübtelâsý annelerin çocuklarýnda TROÝD bezinin faaliyeti eksik olur. Ýlâhî kudret, anne yoluyla çocuðun bünyesine herhangi bir zararlý maddenin girmemesi için, onu; koruyacak plasenta adýndaki bir zar içine yerleþtirmiþdir. Bu zardan yalnýz þu üç þey girebilir; kurþun zehiri, frengi basili ve ALKOL...\nFransýz doktorlarýna göre, alkol baðýmlýsý anne-babaýnn çocuklarý, hayatlarý boyunca tehlike altýndadýrlar. Alkolün kötü tesîri yedi nesil üzerinde devam etmekdedir.\n7 - Alkol kullananlarda geniþ çapda kýsýrlýk, geliþim gecikmesi, zayýflýk ve bulaþýcý hastalýklara karþý dirençsizlik görülmekdedir. Doktor Biluhum, nesle olan bu zararlarýn devamlý olduðu kanâatindedir. Yüce Mevlâ; gerek babaya gerekse anneye hiç birinin kaçýnamayacaðý bir sorumluluk yüklemiþdir, ki o da çocuklarýmýzýn saðlýðý ve menfaati hususunda saygýlý olmak mecbüriyetimizdir..\n8 - Trafik kazalarýnda, içkinin ne denli bir sebeb olduðu dünyâca bilinmekdedir. Halkýn, anî karar verme yeteneðinin bir bardak bira, yahut bir yudum alkollü içkiyle, ölçülebilecek derecede ve tehlikeli bir þekilde bozulduðu, ve bunlardan herhangi birisinin, sürücünün beyin gücünü yavaþlatmaya yetdiði, artýk ilmî bir gerçekdir..\nBu yüzdendir ki: Norveç''de meyhanecilerin sürücülere alkol satmasý yasakdýr. Büyük bir uçak þirketinin pilotlarýna uçuþdan yirmi saat öncesinden itibaren içki kullanmalarý da kat''î olarak yasaklanmýþdýr.\n9 - British Medical Journal adlý týbbî derginin yazdýðýna göre: Büyük bir hastahâneye gelen trafik kazasý kurbanlarýndan, akþamlarý ve hafta sonu gelenlerin en az % 60''ý, alkol alan þoförlerin yapdýklarý kazalar yüzündendir. Ve bu sürücülerin bir yokuþu normal þekilde inmeleri týb yönünden imkânsýzdýr; bunlar, bir motorlu vâsýtayý kullanmaya yetecek akýl gücünden yoksundurlar.\n10 - Sarhoþlarýn, baþkalarýný da içirmeye çalýþtýklarý, içmeyenleri kendilerine benzetmek istedikleri de bir gerçekdir.\nÞu olmuþ vak''a bunun canlý misâlidir:\nGenç bir adam, kafayý tütsüledikden sonra sevgilisini öldürdü; ve bu yüzden de îdâma mahkûm edildi. Delikanlý, idamýndan önce, kendi papazýný görmek istedi, ve bu görüþmede hapishane papazý da bulundu, delikanlý papazýndan; bir müddet önce adýný verdiði bir toplantýda bulunub bulunmadýðýný sordu; papazý, o toplantýda bulunduðunu söyledi. Bunun üzerine delikanlý þunlarý ifâde etdi: O toplantýda ben de vardým; içkiyi içmek veya içmemek hususunda ne yapmam gerekdiðini düþünüyordum; size dikkat etmeye ve ne yapacaðýnýzý beklemeye koyuldum; siz içdiniz, ben de içdim. Bu ilk defa içiþimdi.. Ve içkinin tesiri ile bir kaç gün içinde hayâtýmla ödeyeceðim iþi yapdým. Sizi buraya, bana þefaat edin diye çaðýrmadým; bu, benim kendi hatâmdýr ve sonucuna katlanacaðým. Fakat size ölmeden önce þunu söylemek isterim ki: Ne olur beni sapdýrdýðýn gibi, baþkalarýný da sapdýrma..\nAçýkça anlaþýhyorki, bu ibret verici olayda üç suçlu var:\nBiri; içki ikram eden,\nDiðeri; içmek suretiyle tehlikeli ve ibret verici bir örnek olan,\nÜçüncü de; kendi karârýný vermek de çok zayýf kalan...\n', 1, 1, '88.246.13.208', 0, 1, 0, 0, 0)
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in/var/www/html/phpMyAdmin-2.11.6-all-languages/export.php on190
MySQL bildirisi:
line You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in