Merhaba arkadaşlar;
Bilinmeyen yönleriyle SEO için hazırlayacağım bir kitapçığı sizlerle paylaşmak istiyorum. Kitapçık orta düzeyde SEO bilen arkadaşlara hitap etmektedir ve sadece 10 kişiye satılacaktır.
Öncelikle kitapçığın içeriğinden bahsetmek istiyorum.
- Sıfırdan site açılırken dikkat edilmesi gerekenler.
- Sitenizin içeriğini girerken uyulması gereken adımlar
- Kasılan kelime için takip edilmesi gereken yollar
- Kopya içerikle nasıl başarıya ulaşılır
- PR arttırmanın altın kuralları
- Tüm kelimelerde üstlerde olmak
- Hitinizin kısa sürede tavan yapılması ve sabitlenmesi.
Şimdilik aklıma gelen başlıklar bunlardan ibaret. Eskiden SEO bölümünde çok takılırdım ve oradaki müşterilerminin 2 tanesi tekrar optimasyon istedi ancak hiç bi siteyi kendim sevemediğim için bu işi bırakma kararı almıştım ve kendilerine bir kitapçık sunma önerisinde bulundum. Kabul ettiler ve onlar için kitapçık hazırlıyacağım

Çok fazla referans vermek istemiyorum ancak bir kaç örnekte vermesem kitapçığı kimse almaz biliyorum

Belki bilirsiniz 2 senelik bir oyun download sitem var. Bu site ile yaklaşık olarak 5 ay küçük küçük uğraşlar verdim. Yukarıda ki taktikleri uyguladım diyebilirim. Ve şu anda siteden sadece link satışı yapıyorum ve ayda 400-450 TL alıyorum diyebilirim. Site yaklaşık 15 aydır herhangi bir optimasyon işlemi görmedi ve kendi kendine aylık düzenli olarak para kazandırıyor. Site pr2 günlük 5k hit ve bukadar ücret, Bir çok site var pr5 olup 3 aylık 20 TL'ye satılan linkler. Ben 3 aylık 60 TL'ye satıyorum ve text reklam alanlarım sürekli dolu.
Ayrıca şunuda söylemeliyim amacım kesinlikle para kazanmak değil. Sadece bildiğim, bulduğum, çözdüğüm bilgileri başka hevesli arkadaşlarla paylaşmak. Tabii küçük ve hakkettiğimi düşündüğüm bir emeğin karşılığını alarak. Şunu unutmamalısınız, bu bilgiler biraz -bana göre- değerli bilgiler. Ve herkesin bilmesi durumunda hiç bir işe yaramayacak bilgilerdir. Bu yüzden sınırlı sayıda arkadaşla paylaşıyorum.
Eğer almayı düşünürseniz lütfen kendinize şu soruları sorun, yoksa çok işe yaramayacağını ve paranızın boşa gideceğini düşünüyorum.
- Orta derecede HTML ve PHP biliyor muyum?
- Grafik konusunda az buçuk tasarımlar yapabilir miyim?
- İngilizcem orta düzey mi?
- SEO konusunda orta düzeydeyim diyebilir miyim? (Burası gerçekten çok önemli arkadaşlar, kitapçıkta yer dolsun diye bilgilere yer ayırmayacağım(!). Gidip title uzunluğu şu olsun sitemap ekleyin, link değişimi yapın gibisinden şeylere yer vermeyi düşünmüyorum)
- Sitemle ilgilenecek günlük 4-5 saatim var mı?
Bu konuda da şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yeni bişeyler gelirse ekleyebilirim.
Kitapçık için düşündüğüm fiyat 50 TL'dir. Ve ortalama 10-11 A4 kağıdı doluluğunda olacağını tahmin ediyorum. Kitapçık ağustosun ortası gibi biticek büyük bir ihtimalle ancak biraz zaman ayırabilirsem 20 Temmuzdan önce bitebilir.
2 tane müşterime vericem ve 8 adet kalıyor geriye. Eğer almak isteyen olursa bana PM yolu ile ulaşabilirsiniz. Profilde MSN mevcut ama herhangi bir sorun olursa konu altından iletirseniz belki başka arkadaşlarda yararlanır diye düşünüyorum.
Fiyat haricinde her türlü yoruma açığım teşekkürler.
__________________________________________________ ___________
Merhaba;
Yeni bir konu açmak istemedim, burada ki postları yok etmemek için.
Dün ve bugun bütün günümü ayırarak küçük bir taslak hazırladım ve 20 Temmuz 2009'a kadar bitirebileceğimi düşünüyorum. O yüzden şimdiden alacakların listesini oluşturmak istedim.
Ancak aşağıdaki iletileri okursanız vvarez ya da birleşip alınma gibi olayların önüne geçmek için ne yazık ki güvendiğim ya da güvenilir diyebileceğim arkadaşlarala paylaşmayı düşünüyorum umarım anlayışla karşılarsınız.
İçeriği kafamda toparladım ve ana başlıkları yazdım. Bu ana başlıklar içerisinde küçük kategorilere ayrılarak hazırlanacak ve detaylı bilgiler örnekli açıklamlar ile açıklanacak. İşte ana başlıklar.
1- Site Açılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
2- Kopya İçerik İle Nasıl Başarı Sağlanır?
3- Gerçek Anlamda Backlink Kazanmak
4- Pagerak’ı Arttırmanın Altın Kuralları
5- Alt sayfalarınızı Üstlere taşımak ve Pagerank Değeri Kazandırmak
Küçük eklemeler olabilir yazmaya başlayınca. Kitap üsttede belirttiğim gibi 9-10 A4 sayfası doluluğunda olacak. İçerisine resim grafik türü şeyler koymayı düşünmüyorum çokmuş gibi göstermeye gerek yok. Yazıları Microsoft Office Word'te 14 yazı boyutunda yazıcam ona göre aklınızda doluluk hakkında bilgiye sahip olabilirsiniz. Olabildiğince derinden ama ana hatlarını vermeye çalışıcam. Herkesin bildiği forumlarda dolaşan, özgün içerik girin, link satın alın, keywordleriniz şukadar olsun, tag şukadar gibisinden bilgiler kesinlikle yoktur. Kendi ürettiğim diyebileceğim bilgilerimi paylaşıyorum kitapçığımda.
Ödeme konusuna gelince, fiyatı 50 TL'dir ve kargo ile kapınıza yollanır. Kargo ücreti size aittir. En fazla 8 arkadaş ile paylaşılacaktır. Ancak güvenemediğim arkadaşlar gelirse 8 sayısı aşağı düşebilir. Ödemeyi 10 Temmuza kadar almam gerekiyor ne yazık ki, basım için bir kaç ayarlama yapmam gerekiyor.
Kitapçıklar en geç 20 Temmuz 2009 günü kargoya verilecektir. Ancak 20 Temmuz'dan sonra tatile gideceğim için bir kaç gün sorulan sorulara ya da eleştirilere cevap veremiyeceğim. Bu yüzden kimse yanlış anlamasın ancak 4 Ağustostan sonra tekrar aranızda olacağım.
Son olarak konuya ileti atarken Kesin Olarak Alacağım ibaresinide koyarsanız uygun olursa listeme eklerim. Şimdiden herkese teşekkür ederim, yorumlarınıza ve eleştirilerinize herzaman açığım.