Bende her açtığım siteye backlink aldım. 24 saatten kısa sürede indexlettim. Çokta yararını gördüm..
Bir siteyi açar açmaz ya da açtıktan 1 2 hafta sonra aldığınız backlink sayısı fazlaya kaçarsa bu kesinlikle zararlıdır. Fazlaya kaçmaktan kastımda şudur. Eğerki 1 siteye eklediniz, benzer içerik. Tüm sayfada yayınlandı ve site 100 backlink verdi. Bu zararlıdır. Ama bundan daha zararlı olan birşeyde şudur.
Backlink alınan domain sayısını arttırmak. Yani sen gidip 2 hafta içerisinde 3 ayrı domainden link alırsan ( hadi bitanesi tusul benzeri bir imleme sitesi olsun ) çok büyük bir ihtimal sandboxa girersin.
İmzamdaki konuda verdiğim hizmette karşıma o kadar çok ilk günler backlink sayısını abartıp, aylarca hiçbiryere gelemeyen siteler çıkıyorki gerçekten hayret ediyorum. Birileri çıkıp şunu diyebilir " ben ilk 2 hafta içinde 3 siteden link aldım, hiçte birşey olmadı". Unutmayın, istisnalar kaideyi bozmaz. Yeni açılan siteleri indexletmek için yapmanız gereken içerik doldurup ping atmak. İllede backlinkle index almak istiyorum diyorsanız 1 dizin ya da herhangi bir türkçe sosyal imleme sitesi öneriyorum. Ama şunuda unutmayın, çok güncel bir siteniz yoksa , o ilk gün sosyal imleme sitesinin birinden aldığınız link bile, google'da "www.siteadi.com" şeklinde arattığınızda aylarca sizden üstte çıkabilir. Herkesin kendine özgü tecrübeleri olabilir, fakat ben yaklaşık 1.5. yıldır site açıp, çok kısa sürede elden çıkartıyorum. 1-2 deneme sonucunda vardığım sonuçları yazmıyorum.
Saygılar