Pr önemlidir. Ama eskisi gibi pr ye göre site değerlendirmesi yapılmıyor. Pr0 bir sitenin hiti çok yüksek olabiliyor. Veya aynı kategorideki iki siteden birinin prsi diğerine göre daha yüksekken hiti daha düşük olabiliyor. Bir webmaster için hit pr den daha önemlidir bu yüzden buda pr nin önemini düşmüş gibi gösteriyor. Halbuki pr nin ve hitin çalışma sistemi farklıdır. Bunu bir çok kişi anlayamıyor. Seo ile alakalı herşey. Genelde seo çalışması yapılırken kasılan kelimeler vardır. Bu kelimelere niye çalışılır çünkü o kelimeden google iyi hit gönderiyordur. Bu aynı zamanda pr ye de etki edecektir. Aynı serverde barınan bir yüksek prli sitenizden diğerine link verince pr si istediğiniz ölçüde etilenecektir. Ama hit konusunda aynı şeyleri söyleyemem. Çünkü bizzat kendim denedim gördüm bunu. Pr6 sitemden pr0 olan iki siteme link vermiştim. Bir sonraki güncellemede ikisininde pr4 olduğunu gördüm. Ve bu tek linkle olmuştu. Çok fazla ayrıntılı bir tartışma konusu bu aslında. Ama yinede şunu net olarak söyleyebilirim bana göre pr nin değeri hiç bir zaman düşmez... Sadece ne işe yaradığını anlamak lazım...