ben pingletme konusunda zararın olmayacağını düşünüyorum bir kere yapmanız yeterli zaten ertesi gün site index alıyor ama sırf ping değil bu kendi kullandığım adımlarda en önemli 2 nokta sürekli indexlenen iki foruma site tanıtımı konu açmakda önemli r10 ve donanımhaber bu iş için biçilmiş kaftan.

ben şimdiye kadar sandbox veya filtre yediysem bulduğum backlinklere fazla abanmam dolayısı ile oldu yoksa bu bahsettiğim ilk gün için indexlenme yönteminin zararı olmadı hiç.yani ben zarar görmedim.

ekleme yapmak istiyorum arkadaşlar.bloglara yorum kasan arkadaşlara söylüyorum bunu...

geçen gün bir sitem sandboxa girdi , ve bunun sebeplerini araştırdım.backlink kontrölleri yaptım ve şu olayı gördüm.google robotları backlink koyduğum bir bloga o sırada index atmış ve benim backlinkim recent comments kısmında durmuş uzun süre.

yani on binlerce indexi olan bloglarda backlinkim olmuş oldu.google da bu durum vesilesi ile siteyi sandboxa attı.çok önemli bir konu bu en azından bloglara yorum yapan arkadaşlar çok dikkat etmeliler recent comments eklentisi olan bloglara yorum yazarken dikkat edin.