yine yaptığım deneyler sonucu yeni açılan sitelerde "seo" kavramında belki bir çoğunuzun bildiği birşeyden bahsedeceğim.
2 hafta önce biri oyun içerikli diğeri şiir içerikli 2 site açtım.
bu sitelere günlük içerikler ekledim 10 ar ar şekilde.hatta oyun sitesine tamamen özgün makaleler.şiir sitesine ise copy paste şiirler ekledim kendi şiirlerimi yazacak halim yok herhalde
bunu neden dedim özgün içeriğe rağmen iyeni açılan bir siteye link almanın zararlarından bahsedeceğim...
bu 2 siteyi açtım ve ikisi içinde index almaları için bi kaç arama motoru kaydı,ping servisi kullandım ve 2 adet forumun site tanıtım yerine konu açtım.bu şekilde siteler hemen indexlendi (hemen derken açıldığı günden bahsediyorum ayrıca siteler blogspotdur)
herneyse ben bunlara günlük eklemeler yapmaya başladım.sonradan oyun sitesi için bazı bloglara yorum kastım.aşk şiir sitesine ise hiç bir şekilde backlink çalışması yapmadım.
2 hafta geçti üzerinden bloglardaki backlinklerimi google amca gördü.ve şuan oyun sitesi google da indexi gözükmüyor.ama şiir sitesinin 10 sayfaya yakın indexi var.
yani bu deneme ile aslında yine söylüyorum gelip bana zaten bunu biliyoruz senin anlatmana gerek yok demeyin ben belki yararlananlar olur diye söylüyorum.
neyse tekrarlayım , bu deneme ile aslında yararlı olduğunu sandığımız yeni açılmış bir siteye ilk iki hatta özel tavsiyem 3 hafta indexlenmesi dışında yaptığınız tüm backlinkler size negatif olarak geri dönecektir.
sitenize ilk 3 hafta hiç hırslanmadan günlük 5 er 5 er 10 ar 10ar mümkünse özgün değilse copy past içerikler ekleyin ve indexini çoğaltın.
en sağlıklısıda siteye 1 ay sonra haftalık şekilde backlinkler almaktır.yine denemelerime göre haftalık 15 backlink sayısı sitenize hiç bir zarar söz konusu olmuyor.ayrıcada ilk 3 aydan sonra pr5 tarzı yüksek backlinkler alın.bir kelimede birden bire üst üste yüksek prli linkler aldığınız zaman siteniz belki sandboxa düşmez ama o kelimede kaybolursunuz yani filtreye girersiniz.
saygılar.