microsofta açılan davaların hiçbiri işletim sisteminde tekelleştiği için değil (en azından böyle bir haber görmedim)
örneğin vistaya entegre anti-virüs yazmaya kalkıştı tekelleşmemesi için engellediler bunun gibi şeyler
google parayı vurdu diyorsun da bill gates dünyanın en zengin 2. adamı nasıl google vurmuş parayı? google'ın çok deli para kazanmaya başlaması adsense-adwords le birlikte oldu microsoft yıllardır vuruyor parayı
Eğer bir işletim sistemi yazılmış ve bunu dünyada 1 milyar insan kullanılıyorsa web tarayıcısını,antivirüs programını,media player oynatıcısını koyması en doğal hakkı diye düşünüyorum.
Google da yeni çıkardığı Google Chrome web tarayıcısını dünyanın en çok kullanılan ve tıklanan arama sayfasına indirin kullanın diye koymasın.Buda bir nevi işletim sistemine tarayıcı koymak gibi.Satın aldığı her sitede kendi ürettiği şeyin reklamını yapıyor ve kimse buna dur demiyor.Microsoft yapıncamı görüyorsun bunu.
Hep google mcirosoftu şikayet eder ve davayı kaybedeceğini bilse bile piyasada reklamını yaptırır.Ama mcirosoft böyle şeylerle uğraşmaz ama google böyle davalar açarak yada açtırarak microsoftu vuracağını zanneder.
Şuan googlenin serveti microsofttan daha fazla hatırlatırım.Googlenin sadece adı 60 milyar $ iken.Bill gatesin serveti 58 milyar $ Googlenin herşeyi ile birlikte toplam fiyatı ise 108 milyar $ bu rakamlara baktığımız zaman senin çağın epeyce bi gerisinde kaldığın hissine kapılıyorum.