Yüksek trafik ihtiyacı olan siteler genellikle yabancı veri merkezlerinde çalışmak zorunda kalıyorlar.. Trafik yüksek ama gelir az olduğundan dolayı.. Bu konuda insanları suçlamak yanlış olur kişinin imkanı olsa en iyi yerden en iyi hizmeti almak için en yüksek parayı döker ama bunların olması için parasal açıdan imkan olması gerekmektedir.
Bu konuda çok kısa sürede yüksek trafik ihtiyaçlarını Türkiye sınırlarında bir veri merkezinde iki yüz elli den fazla Hosting firması sağlayabilecek..Sağlayabilmekten kastım yurt dışında olduğu gibi ekonomik şekilde sağlayabilmektir..
Yine kişiler başta belirttiğim şekilde yabancı firmalarla çalışmak zorunda kalıyor ancak iletişim sorunu olmasın diye bu alışverişi farklı bir türk firma yada şahıs üzerinden gerçekleştiriyor.. Kişi burada direk kendi hizmeti satın alsa derdini anlatamayacak ve mecbur bu şekilde çalışmak zorunda kalıyor.. Sorun anında derdinizi yine düzgün ifade edemeyebildiğiniz gibi ziyaretçilerde Türkiye de olduğundan erişimde sorunlarda çıkabiliyor.. Bu bağlamda Yurt dışından Hosting satışı mecburiyetten yapılıyor diyebiliriz. Aynı hizmeti ülkemizde de alabiliyorsunuz ama fiyat avantajı olmuyor yukarda belirttiği gibi artık çok yakın bir sürede yurt dışından alışveriş yapmanıza gerek kalmayacak.
Bu çok yakındalar çok uzun süreden beri devam ediyor artık bu çok yakındalar ne zaman bitecek Osman bey.
Konuya dönecek olursak Türkiye lokasyon herzaman daha iyidir hız bakımından fakat yüksek hattınız olmadığı zaman 4 mbit adsl kullanıcısı bile sitenize saldırı yaparak hattınızı zorlayabilir.