arkadaşlar,wp kullandıgım sitelere sırayla saldırı oluyor ve hepside aynı kişi tarafından.wp nin bu son güncellemesini teknik nedenlerden dolayı yapamadım bi türlü.son güncellemeyi yapmadıgım sitelerde aynı şey oldu,birisi sitemi
buraya yönlendiriyor.son iki olayda aynı şey oldu.ben konu eklerken mail geldi admin kullanıcısının şifresi degişti diye.ben zaten panelde oldugum için baktım hemen ve mail adresimin degiştigini gördüm.siteye yani anasayfaya tıkladıgımda ise yukarıda verdigim linke gidiyor ama admin panelde ben varım

admin paneldeki genel ayarlardan site adresini degiştirmişdi.az öncekinde ise yine admin şifresi degişti diye mail geldi hemen k.adını ve şifreyi düzelttim ve elle güncellemeye başladım.güncelleme bittiginde ise yine karşıma hacklenmiş yani yönlendirilmiş sitem çıktı.yine aynı yeri kontrol ettim ama site adresi dogruydu,myadminden db yi kurcaladım ve sonunda siteye bi post attıgını,orada yönlendirme oldugunu gördüm.o yönlendirmeyi kaldırdıgımda yani o postu sildigimde sorun düzeldi şimdi.benim merak ettigim şu,bu gerizekalı vatandaş benim siteyi wp eski sürüm oldugundan mı hackleyebildi yoksa eklenti/host açıgından filan mı.eklentiden olabilir diye düşündüm ama geçen haftaki ve az önceki yönlendirilen sitelerimde hiç bi eklenti yoktu.yani Akismet de dahil herşey kaldırılmıştı.