Merhaba arkadaslar;
@roots arkadasımıza sonuna kadar katılıyorum.
Bir çoğumuz bu işe ilk başladıgımızda cok guzel ekmek yedik.Oyle degil mi?Piyasa canlıydı, fiyatlar yukarıdaydı falan filan.Sonra ne oldu? roots arkadasımızın dedigi gibi Plesk panel kullanmayı ogrenen ve 2-3 Linux / Windows komutu bilen Dedicated aldı ve internette yer satmaya basladı.1-2 ay devam edip ekmeğini yedikten sonra baktı ki etrafta bu işi yapan artıyor, rekabet fazla hemen "O zaman ben daha düşüğe satarsam daha cok musterim olur.Bir nevi sürümden kazanırım" düşüncesiyle fiyatlar asagı cekilmeye basladı.Maksat sunucunun aylık odemesini cıkarmak.
2006 dan (Resmi olarak) beri bu işi yapmaktayım.Yeri geldi elemanlarımın maaşını veremedim, yeri geldi maliyeye borcum oldu.Yeri geldi internet faturamı bile yatıramadım ama TAVİZ vermedim! Yıllar oncesinde Kral Fm'de bir arkadas yayın yapıyordu.Melihin Sevgi Cemberi diye.Belki bilirsiniz.Kral Fm de yayın yapma ihtimalimin oldugu o dönem, ordaki programcıların tek düşüncesi işten cıkarılmamaktı.Ki cıkarıldılarda.O sıra kulakları cınlasın melih bana "Yasadıgın yerin en iyisi olursan bir gün muhakkak buradada kral olursun!" demişti. Bu lafı cok benimsedim,zira oyle ki hayatımın hemen hemen her alanına uyguladım.Peki konuyla ne alakası var?
Ben Samsun/Bafra'da yaşıyorum.Buradaki Firmalara ve Kişilere 2006 yılından beri internet hizmeti veriyorum.Şu anda yaptıgım bir cok sey ile bulundugum bölgede İLK ve TEK'im.Melihin dedigi gibi "Yasadıgım yerin en iyisiyim".Fiyatlarımı kendime NORMAL, piyasaya gore biraz pahalı görüyorum.Ama düşürmüyorum.Cunku benim derdim İzmirdeki yada Kars'taki bir kişiye ucuz fiyata yer vermek degil.Benim amacım bulundugum yerde hizmet etmek.Zaten siz aldıgınız paranın karşılıgını kat kat verebiliyorsanız (uptime, teknik destek vs vs) musterileriniz sizi yüceltmesini iyi biliyor.Eger "Yaw zaten aldıgımız 20 lira para. Amaaaaaaaaaan" deyip gececek kadar iş ahlakınız yoksa o müşteri sizi yücelttiği gibi köreltmesinide biliyor.
Herşey İŞ AHLAKI ve DÜRÜSTLÜK'ten gecıyor arkadaslar. Eger aç gozluluk yapmaz, hak ettiğinizi alır ve bunun karsılıgında Hakkıyla verirseniz bir süre sonra bunun size zararı degil kârı olacaktır.Amacım kimseye Ahlak yada dürüstlük dersi vermek degil tabiki, hem ne haddime? Fakat inanın bu iş boyle.Ben simdi senelik 5 TL ye 1 GB alan versem bana zarardan baska ne getirisi olur ki? Bir ton esnaf'ın sitesini barındırıyorum.Sürümden kazanacagım diye 5 liraya yer verdıgım kişi bana sıkıntı yarattıgında bu devamlı calıstıgım esnaflar ne der? "Ertürk olmuyor boyle. Bu kesilmeler bu durmalar nedir kardesim ya?" deyip cekip gitmezlermi? İşte KALİTE Konusuda burada devreye giriyor.Ben mesela tanımadıgım ve güvenmedigim kişiler dısında hıc kımseye Reseller vermiyorum.2006 dan bu yana calıstıgım sadece 7 tane resellerim var.İstesem bunu 200 e cıkartırım.Ama sonra?
"Hep bana hep bana" diyerek piyasayı düşüren arkadaslar (ki ben piyasaya ayak uydurmuyorum hic, tanıyan arkadaslarda burada hosting konusunda fazla yorum yapmadıgımı bilirler) inanın günü kurtarmak adına yaptıgınız bu seyler yarın bir gün adınızı kötüye cıkaracaktır.Sizi cıkarttıgı gibi bu işi yapan herkesi cıkartacaktır.
Velhasıl kelam arkadaslar,
Bırakın falanca filancayla sidik yarıstırmayı,"Onlar boyle yapmıs bızde boyle yapalım" demeyi ve fiyat düşürmeyide, siz en güzeli bulundugunuz yerin en iyisi olmaya calısın.
Kimin lafıdır hatırlamıyorum ama;
Herkes sadece kapısının önünü süpürse tüm ülke temiz olur.