Arkadaşlar sanırım her PHP'cinin bilemeyeceği bir şey bu.
Hazırladığım sitemde herkesin üye olup edebi öyküler yayınlayabilmesini istiyorum.
Ancak güvenlik sorunları o kadar çok ki, en iyisi cep telefon numarasını yazmayan üyenin konu açmasını engellemek dedim. Üye olabilir şu anda. Üye yönetim paneline de girebilir. Ancak birşey ekleyemez. Birşey eklemesi için istiyorum ki cep telefon numarasını kendi Üye Profiline yazdın. Cep telefonuna gidecek kodu sitede doğruladıktan sonra konu açabilir. Buraya kadar tamam.
Ancak "Öykü Ekle" düğmesine tıklayan üyeler eğer profillerine daha Cep Telefon numarasını yazmamışsa şu uyarı ile karşılaşsın istiyorum.
"HATIRLATMA: Sayın üyemiz, yazacağınız konunun önemi nedeniyle bilgilerin bizzat size ait olduğunu bilmemiz için, Lütfen <a href="profil.php">Üye Bilgileri</a>ni tıklayarak Cep Telefon numaranızı yazınız. Cep Telefonunuza gelecek üyelik kodunuzu burada doğruladıktan sonra sınırsız konu açma yetkiniz olacaktır. Saygılarımızla.
Konu anlaşılmışsa sorum şu arkadaşlar.
"Öykü Ekle" düğmesine tıkladığında üye bilgilerinden cep telefonunu yazıp yazmadığını nasıl sorgulatacağım ? Ve tabii numarayı yazmışsa da doğrulatıp doğrulatmadığını nasıl sorgulatacağım.
Zorlu bir sorun ama bilen arkadaşlar mutlaka vardır.
--
-- Tablo yapısı : `uyeler`
--
CREATE TABLE `uyeler` (
`tarih` varchar(14) NOT NULL default '',
`kimlik_no` bigint(20) NOT NULL auto_increment,
`adsoyad` varchar(24) NOT NULL default '',
`kullanici_adi` varchar(16) NOT NULL default '',
`sifre` varchar(16) NOT NULL default '',
`statu` enum('1','2','3') NOT NULL default '1',
`email` varchar(50) default NULL,
`dgunu` varchar(8) default NULL,