Merhaba arkadaşlar bu konumda sitemizin nasıl hızlı indexleneceğini sizlere anlatayım dedim . Çoğunuz biliyorsunuzdur ama yeni başlayan arkadaşlar için faydalı olacağını düşündüm.
İlk olarak arkadaşlarım sitemizi kurup bol bol içerik atıyoruz . Daha sonra sitemizi pingleme servislerinden pingliyoruz . Not : Pingleme servislerinden pinglerken mutlaka rss adresinizi veya sitemapınızı da atmayı unutmayın . Ben aşağıya birkaç bildiğim pingleme sitelerini yazdım .
işte pingleme siteleri
Autopinger - Automates Ping Blog and Podcast for Free Ping-o-Matic! sitemapınızı pingletmek için de
Google Webmaster Tools - Sitemap Notification Received
bu adresi kullanıyoruz ve pingliyoruz . Aradan 3 saat geçince tekrar sitemize bir içerik ekliyoruz ve tekrar pingleme işlemini yapıyoruz ve bir adet dofollow bloga linkimizi ekliyoruz . En geç 3 gün içerisinde sitemiz indexlenmiş oluyor
Bir diğer konuya da değineyim robots.txt oluşturursanız robotların yolunu açarsınız ve bu da sizin daha çabuk indexlenmenizi saglar .
Nasıl Robots.txt Dosyası Oluştururum
Öncelikle Başlat > Programlar > Donatılar >
Not Defteri ' ni açıyoruz .
karşımıza not defteri programı geldi . O programın içine aynen aşağıdaki gibi yazıyoruz
User-agent: *
Disallow: /
bu şekilde yazıyoruz ve kaydediyoruz . ardından ftp sunucumuzdan sitemize yolluyoruz dosyayı . Ama şunu unutmayın içerik ekleyin bol bol içerik ekleyin bu robotların sitenizde daha çok dolaşacağı anlamına gelir ve bol bol indexler.
Emeğe saygı.