öncelikle blogger blogunuza description ve keywords taglarını eklemenizi tavsiye etmiyorum.
dublicate sorunu oluşuyor. bir takım kodlarla başlığı description tagı olarak ekleyenler var ama fayda elde edeni duymadım.

seo açısından önemli olan <title> tagı için pek çok yerde tavsiye edilen şu kodu <head> tagları arasına eklemenizi öneririm.

Alıntı
<b:include data='blog' name='all-head-content'/>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'><title><data:blog.title/></title><b:else/><title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title></b:if>
bloggerda seo açısından yapılabilecek pek fazla birşey yok
faydasını gördüğüm maddeleri aşağıya yazıyorum :

- kendinize bir domain name alın ve blogger blogunuzu bu domaine yönlendirin. Yani hostunuz blogger olmaya devam etsin ama sitenizin özgün bir adresi olsun.
- blog yazılarınız arasında linkleme yapın. her yazınızda daha önceki yazılarınıza link gönderin. ama bunu yaparken "http://siteadi.com/icerik.html" şeklinde yapmayın. kelimelere link verin. mesela daha önceden yazdığınız köpeklerle ilgili bir yazınıza, yeni yazınızda geçen köpek kelimesine link vererek ziyaretçinizi yönlendirin.
- yükselmek istediğiniz kelimelerle ilgili bol içerik girin. bir günde 3-5 i geçmeyin. hergün birşeyler ekleyin.
- yazılarınızın görünümüne dikkat edin. seo açısından belki de en önemli şey ziyaretçinib sitenizde ne kadar uzun kaldığıdır. bu süreyi uzattıkça google gözünde güvenirliliğiniz artacaktır. bu yüzden yazılarınıza resimler ( resimlere alt tagı ) ekleyin.
- yazının konusuyla ilgili referans sayılan sitelere yazı içerisinde link verin. mesela köpeklerle ilgili yazdığınız bir yazıda wikipedia daki bulldog maddesine ( yeni pencerede açılacak şekilde, ziyaretçiyi kaybetmek istemeyiz, üstelik ziyaretçi yeni sayfaya bakarken sitenizin açık kalmasından dolayı sitenizde geçireceği süre uzamış olacaktır ) link ekleyin.

- backlinkim olsun diye alakalı alaksız her yere link eklemeyin. backlink aldığınız yer kaliteli, pr si yüksek ama link çıkışı az bir site olsun. böyle ayda bir link almanız, ilgili ilgisiz haftada 5 link almanızdan daha iyi sonuç verecektir.

- ana sayfa title tagınızı iyi seçin ve sürekli oynamayın.
- blogunuzla ilgili sürekli değişiklikler yapmayın. ( tema, kod vs. içeriğiniz üzerinde oynayabilirsiniz, link ekleme vs. şeklinde )
- google aramalarında hemen yükseleceğiniz beklentilerini unutun. düzenli, sabırlı ve özenli olursanız ciddi neticeler almanız birkaç ayı bulacaktır yine de.
- alakalı siteler bulun ve sürekli onların sitelerine yorumlar yaparak arkadaşlık kurun. ( başlangıçta 2-3 tane yeterli ) her yorumunuza link ekleyerek güvensizlik oluşturmayın. sürekli yorum ekleyerek de güvensizlik oluşturmayın. hergün bir yorum yazın, 10 yorumda bir "benim de şöyle bir makalem vardı bu konuyla ilgili" diyerek linkinizi verin .

vs.vs

- acele etmeyin, hemen adsense kodlarını eklemeyin, sitenizden çok fazla dışarı link çıkışı vermeyin, ( sadece çok kaliteli sitelere olsun, sitenizle ilgili referans olabilecek sitelere ),

- bir tane daha deneme blogu açın. ve milletin tavsiye ettiği kod vs. uygulamalarını ilk önce burada deneyin, bir iki hafta bekleyin. iyi bir netice alırsanız ana blogunuza uygulayın.

- indexlenme sorununa karşı "pinglemeyi" öneriyorlar ama ben tavsiye etmiyorum pek fazla. google sitenizi er ya da geç bulacaktır. fevrilikler google ın hoşuna gitmez unutmayın.

başarılar dilerim. ( öyle fazla yazı yazmam, iyi günüme denk geldi , ayrıca blogger'da üzerinde çalıştığım farklı seo teknikleri var, başarılı olursa yazarım yine bişeyler )