Zamanında tek ders yüzünden 10. sınıfta istediğim alana girememiştim. Bu yüzden seni çok çok iyi anlıyorum. Kaldığım ders alta alınmadı ama alana girebilmek için bu dersi vermek zorundaydım. Veremedim. Hâliyle 10. sınıfta istemediğim bir alan okudum. Adama çok kötü koyar, zamanla okula boş yere gittiğini düşünürsün vs. Fakat tüm bunlara rağmen 10. sınıfın iki döneminide başarı belgesiyle bitiren iki 1.'den biriydim. Yani sana tavsiyem geleceğe yönelik ideallerin var ise ( üniversite vb. ) her alanda yapabilirsin. Unutmaki 1 sene kaybetmek, hayata 1 sene geç başlamak demektir.

Bu arada küçük bir düzeltme ; Meslek liselerinde varmı bilmiyorum fakat düz liselerde 10. sınıfın sonunda alan değiştirebiliyorsun. Girmek istediğin alana kaynaklık eden dersleri verdikten sonra tabi. (Örneğin ; 11. sınıfta eşit ağırlık bölümüne girmek istiyorsun, 10. sınıfta eşit ağırlık bölümünde görülen fakat senin o yıl içerisinde görmediğin dersleri vermek zorundasın.) Bu ihtimalide düşünebilirsin. Tabi halâ kalkmadıysa.