Hocam sana kesinlikle katılıyorum! Fakat son zamanlarda şunu gördüm/anladım ki 500 değil 300 bile diyen çıkar.
Sonra müşteri mağdur olur, iş yarım kalır, yazılımcı kaçar telini açmaz vs.vs. (paranın yarısını almıştır zaten)
Daha sonra bir başlık daha açılır, yarım kalan script bitirilecek!
-Hiçbir yazılımcı yarım kalan bir yazılımı tamamlamak istemez.
HaciMemet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşım bu iş 1000-1500 TL benim bütçemi aşar diyorsun. Peki sen bu işi kaça aldın ben anlayamadım. Böyle bir yazılımla işi yapacağın şirket ayda en az 30.000-50.000 arası ciro yapacağını düşün. Yıldada 600.000 TL ciro yapacak. Böyle bir iş yapacak biri eğer 1000 TL ye bu işi yapabilirim diyorsa kusura bakmasın ama ucuz etin yahnisi yavan olur demeyeceğim bu iş bu kadar bedavayada yapılmaz. Sen bu işi yapmak için bi ofis tutacaksın ofisinin aylık kirası en az 1000 TL yapar. Bir de böyle işlere ben 500 TL yaparım abi deyip atlayanlarada artık diyecek laf bulamıyorum. Kardeşim madem bu kadar ucuza iş yapıyorsun git simit sat limon sat daha çok kazan bırakta burada bu işi hakkıyla yapan adam gibi iş yapan da en azından biraz hakkını arasın. Şimdi böyle bir yazılımı yaptırmak için hala adam 1000 TL altına yaptırırım zannedecek biri çıkacak 1000 TL sini alacak yada yarısını alacak işi yapamayacak yarım bırakacak iş geberecek. Biri de ajaxla yapılır bu iş falan diye çıkmış. Bu işler 10 sene öncede yapılıyordu o zaman ajaxmı vardı. Herkesin yaptığı işe , öğrenme ve çalışma gayretine saygı duyuyorum. Ama arkadaşlar artık yeter. Böyle işlere 500 TL 1500 TL fiyat vermeyin.