şu ana kadar birkaç farklı firmadan reseller aldım. yalnız en çok çektiren sitemde hosting oldu.
yaşadığım problemler bir bir aşağıdadır.
- hiçbir telefon açılmıyor
- msnden yazdığım kişiler çoğunlukla hiç cevap vermiyor, ya da msn i kapatıyor
- ticketlar çok geç cevaplanıyor, ya da bazıları cevaplanmıyor
- resellerda bulunan sitelerden 3 ü hacklendi
- hacklenen bir sitenin yedeğinin yüklenmesi 1 hafta sürdü, pardon yüklenmedi ki.
- bu hacklenen site, yedek yüklendiği zaman eldeki yedeklerinde hackli halinin yedeği olduğu anlaşıldı.
- bu hatanın telafisi için sıfırdan wordpress kurun dedim, her konuşmamda bugün yüklenecek dediler, süre veremeyeceğim çünkü hiç yüklemediler.
- wordpress kurdum diyen yetkili sistem mühendisiymiş kendisi, dedim site hala aynı hackli halde duruyor, ben başka bir hesaba yükledim başka bir kişinin sitesine kurdum diyor bana. ben de başkasından banane, beni benim sitem ilgilendirir dediğimde, "sen nasıl konuşuyorsun öyle" diye tersleyebiliyor.
- sitelerin çoğuna virüs veya trojan bulaştı, sunucu shell kaynıyor
- adamlar çok çalışıyor, ancak kendi siteleri için, sitelerini yenilediler, arayüz gelişti, özellikler eklendi ama problemlere çözüm bir türlü gelmedi.
- resellerdaki sitelerimizin tamamı wordpress, ve de hiç birinde herhangi bir iletişim formu eklentisi çalışmıyor. bu konu için yetkili kişiyle görüştüm. bugün taşırız sizi bir sunucuya işte bunda mail çıkışlarında problem var falan diyor. hiçbir taşıma işlemi olmuyor.
- bunlarla birlikte şu an hatırlayamadığım birkaç problem daha yaşadım.
bu saydığım problemlerin birkaçı elbette her hostingde yaşanabilecek sıkıntılardır. Ancak hepsi mi aynı hostingde başımıza gelir.
özet olarak : müşteriyle ilgilenmeme, söylenilenleri yapmama, iletişimde sıkıntı, güvensiz hosting, işinde uzman olmayan çalışanlar (birkaçı için), sitelerde ve ftp de yavaşlama, bir de artısını ekleyeyim ucuz hosting