Arkadaşlar özellikle 3.8.x sürümlerinde convert olayı oldukça uğraştırıcı ve veri kaybı riskleri olan bir olaydır. Direk 3.8.x converter olmayışı hatta 3.7x converterın dahi resmi site onaylı olmayışı işi zora sokan bir ayrıntıdır.

3.8.x sürümünü 1.1.x sürümüne çevirmek istediğinizde varolan scriptin birden fazla hata yüzünden devam edemeyeceğini göreceksiniz. Birkaç manuel mudehale sonrası bu durumu gormezden gelerek devam ettirebilirsiniz. Ancak bu seferde convert işlemi bitişinde categories hataları ile dolu bir 1.1.x siteniz olacak ancak olay bununlada kalmıyor. %50 ye yakın bir verikaybı söz konusu olabilir (?) ancak sizde farkındasınızdırki 1.1.x sürümü yavaş yavaş terk edilip 2.x sürümlerine geçiş yapılıyor sizde doğal olarak gelişimine önem verilen 2.x sürümlerine geçmek isteyeceksinizdir. Bu durumda upgrade paketini uygulamk isteyeceksiniz ancak tamamen hatalı bir upgrade sonrası sitenizde hiç kategori kalmadığını göreceksiniz bunun sebebi upgrade sırasında verilen bir hata 1.1.x sürümünde cat_id (int) olarak değer alabilirken 2.x sürümünde bu değer en fazla 256 olabiliyor yani forumunuzla çok uğraşmış iseniz (fazla uğraşmanıza gerek yok birkaç kategori ekleyip silince bu değere ulaşırsınız) bu hatayı almanız doğaldır. işte bu hatadan dolayı 1.1.x to 2.x convertinde categories tablosu upgrade edilemiyor phpmyadminden girip tek tek elle upgrade yapmanız gerekecek ayrıca 256 yı aşan cat_id ler için boş olan 256 dan küçük numaralar atamalısınız bu işlem bittikten sonra yine boards tan bu categorieslerin içinde olan bölümlerin categories numarasını yeni numarayla değiştirmelisiniz (bu işlemi smf kontrol panelinden kategoriler bölümünden taşıma yoluylada yapabilirsiniz).

Daha önce 3.6 to 1.1.x convert ettim 3.7 to 1.1.x te convertledim ama 3.8.x te durum biraz değişiyor birde 2.x sürümüne çevirmek istiyorsanız azim edip çözmeniz gereken bir bilmecenin içinden sağ salim çıkmanız lazım

3.8.1 to 2.0 RC1 convert referans : Egitim,Sendika,Siyaset,Memur,Ögrenci Platformu

Tüm CMS Destek İsteklerinizi : Forever Bilişim - Kaliteli Hosting adresinden yapabilirsiniz

Saygılarımla, ayesoft

------------------------------------
(?) Tamamen konu sayısına bağlı