merhaba. dostum php ögrenmek için editörün bir faydası yoktur . şimdi diyeceksin kod tamamlama olanlar faydalıdır diye. ama ilerde çok görürsün yanlış yaptıgını editorde bişey yazasrsın tamalasın diye beklersin. büyük projelere girmek için güzel editorler var. ben şuan pspad kullanıyorum renklendirmesi muhteşem. buyuk projelerde ise netbeas ama pek alışamadım.yada notepad++ kullanabilirsin.yani secenek çok. iş sanatcıya kalıyor artık

ayrıca ögrenmek içinde güzel bir egitim seti veya kitap almanı tavsiye ederim
Teşekkür ederim açıklamanız için lakin şöyle bir soru kafamı karıştırıyo. Editörün bir faydası yok demişsiniz. Misal ben bi kod yazıyorum zend ile. Neye benzediğini görmek için hemen html şeklinde göster diyorum. Gösteriyo bazen kodda hatalar oluşuyo ve bu hataları bulmamda bana zaman kazandırıyo. En azından bi göz aşinalığı olana kadar kullanmamda fayda yokmudur sizce ? Kod tamamlamasının hoşuma giden yanı yine zamandan kazanç sağlaması. Ben normal bir metin belgesindede aynı kodları yazarak çalışabilirim fakat sürekli farklı farklı kodlarla çalıştırğım için. Görüntüsüne baktıktan sonra tümünü seç , sil. Sonra tekrar baştan başlıyorum. Daha çok düşük seviyede olduğum için döngüler , fonksiyonlar , değişkenler sürekli değiştirip farklı farklı şeyler deniyorum. Aynı zamanda aklımda kalması için tekrar tekrar kullanıyorum. Ama yinede benden daha tecrübeli olan arkadaşların önerilerini dikkate alarak devam etmek istiyorum bu işe. Neticede işin içinde olan daha iyi bilir neyin ne olduğunu..