Oldukça iyi noktalara değinilmiş. Ben de şahsi fikrimi açıklamak istiyorum; Domain & Hosting Firmalari kategorisinde Hosting Arıyorum ve Hosting Şikayetleri Bölümü dışındaki tüm bölümlerde konu açabilmek için yönetici onayının yanı sıra şöyle bir statü getirilebilir, Onaylı Hosting sağlayıcısı olunabilmek için belirli bir konu altından başvuruda bulunulur, moderatör veya Sitede bulunan Hosting Firması Yetkilisi üye grubuna ait olan üyeler yapılan başvuruları değerlendirir ve bu üyelere bu bahsettiğim bölümlerde konu açma yetkisini verir. Bu uygulama bu meslekten ekmeğini çıkarmaya çalişanların neredeyse durmakta olan piyasa karşısında biraz rahat nefes almasını sağlayabilir.

Onaylı sağlayıcı olmak için hangi kriterlere sahip olunmalı ;

1 ) Site tasarımı, Moderatörler tarafından uygun bulunmalı
2 ) Telekomünikasyon kurumu onaylı faaliyet belgesine sahip olunmalı
3 ) Site üzerinde sabit telefon, Firmanın bulunduğu yere ait açık adres bulunmalı
4 ) Firmanın Vergi bilgileri eksiksiz olmalı
5 ) Hizmet Sözleşmeleri eksiksiz olmalı ve moderatör tarafından yeterli bulunmalı

Bu fikir, oldukça saygın bir Whm/ cPanel destek platform sitesi olan whmdestek.com 'dan esinlenerek alınmıştır. Dikkat ederseniz bu platform altında yapılan tanıtımlarda buradaki gibi yaygaralar kopmuyor, herkes satışını belirli kurallar altında rahatça yapabiliyor.

Üzülerek söylüyorum ki bu platform altında herkese bu konuda esnek davranildiği için bu piyasanin hakkını verenlere pastadan yeterince pay düşmüyor. Bu görüşümün yetkililer tarafından değerlendirmeye alınmasını rica ediyor değerli hosting firmalarindan da bu konuda gerekli desteği bekliyorum

Saygılarımla