Merhaba,
Öncelikle bu konunun sabitlenmesini yönetici arkadaşlarımdan rica ediyorum.
Uzun süredir
https://www.r10.net/dedicated-co-location/ bölümünde konu başlıkları ve konu içerisindeki teklifleri ve tavırları gözlemliyorum, umuyorumki bu gözlemlerime bir çok arkadaşım katılacaktır.
1. Husus Tekrarlanan Başlıklar
Evet bir çok arkadaşımız ne yazikki makineleri görücüye çıkarıyor ne hikmetse bu başlıkların altına bir şey yazılmadan 10dk içerisinde makine satılmıştır deniliyor ve konunun kapatılması isteniyor, bununlada yetinmeyip bir başka başlık açıyor ya 250Gb trafik ekliyor ve yahut 3 IP adresi ekleyerek konunun UP duruma gelmesini sağlıyor.
2. Husus Konuya Mesaj Yazmaya Teşvik
Bildiginiz gibi konular açılır açılmaz bir arkadaş hatta sunucu satan başka bir arkadaş geliyor ben bu arkadaşa kefilim güzel makineleri var, bir başka kullanıcı geliyor size şu şu firmayı tavsiye ederim, bununlada yetinmeyip koalisyon sağlamışcasına konunun Up yapılması sağlanıyor. Kişilerin ayinesi iştir. Buda İtrader gibi sistemler ile kontrol edilebilir sürekli şu iyidir bu iyidir kullanılması hoş olmuyor zira ben buradan hizmet aldım diyenlerin bir çoğu 1 , 2 mesaj veya -rep sahipleri.
3. Husus Tekliflere Sunulan Özellikler
Bir çok müşteri kendisine gerekli özellikleri belirterek konu açmakta istisnai durumlar münferit olarak gerçekleşiyor. Müşteri adaylarımızın geneli ne istedigini biliyor. Bizler bu konulara nasıl teklifler yapmalıyız? Müşterinin istediği özelliklere yakın yada o özelliklerin bir kısım üst seviyesi olabilir. Ancak sırf teklif vermek için alakasız Lokasyon , Donanım ve servisleri gözümüzün önünde görmek inanın can sıkıyor.
Üç Temel Hususun yanında banlanan ve sözüm ona hosting , dedicated sağlayıcılarının burada alalade konu açmaları , bilgi yönünden çok zayıf insanların tekliflerini vermeleride piyasanın ne derecede kötüye gittigine işarettir. Bu belirtilen yada eksikleri olan hususlarda sizlerinde fikirlerinizi paylaşmanız sektör ve onun içinde nefes alan bizlere büyük bir kolaylık sağlayacaktır.
Saygılarımla.