Hostymo biliyorum 2 aydır bunun için araştırma yapıyorum sonuçta aradığımı bulmuş idim ama arkadaş bu hizmeti verebileceğini idaa ediyor ve kendine güveniyor.
Blöf falan yaptığımı sanıyorsanız hiçde değil projemiz 3 sunucu alarak devam etmek idi çünkü
5,5 tb veriyi saklamanız için 6 gb hdd kapasiteli bir sunucu almanız gerekiyor bunun aylık maliyeti ise 800-1000 usd + cluster yapılmış ana sunucuya ve mysql için alt sunucuya ihtiyac duyacaksınız bu sunucuların hat genişlikleri en az 100mbit ve trafikleri sınırsız olmak zorunda buda toplamda 2500 usd/ay ı gececek.
şimdi arkadaşın olayına gelince bir sunucu maliyeti + 500 gb lık disk takacağını söylediği için 11 disk kullanacak sadece benim için disk başına dc ye ödeyeceği miktar 45 usd
Yani benim alacağım 50 usd/yıl için arkadaş
185 usdlik bir server almak zorunda + 495 usd ek hdd ücreti vermek zorunda kalacak bu maliyet aylık olacaktır. ben ise yıllık vereğim
850 usd / ay vermek yerine 50 usd / yıl vermek daha karlı gözüküyor
Bu arada cpu oranı dışında herhangi bir sebebten ötürü hizmetimin kapatılması durumunda avukatımız vasıtası ile hazırlıyacağımız sözleşmede hem ödediğim hemde yapacağım emeğin karşılığını alacağımı belirten maddeler bulunacak